За успешното Българско председателство на ЕС ще работят 15 бъдещи

...
За успешното Българско председателство на ЕС ще работят 15 бъдещи
Коментари Харесай

15 бъдещи дипломати ще работят за европредседателство ни

За сполучливото Българско председателство на Европейски Съюз ще работят 15 бъдещи дипломати, осведоми Министерство на външните работи.

Със старта на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз стартира и професионалният път в областта на дипломацията за 15 стажант-аташета, които към този момент са назначени във ведомството.

Те са минали сполучливо всички стадии на оповестения през октомври предходната година общ конкурс за назначение на 15 държавни чиновници на служба "стажант-аташе ".

В рамките на идващите шест месеца кандидат-дипломатите ще бъдат интензивно ангажирани с работа по събитията от програмата на Българското председателство, за които Министерството на външните работи е отговорно. Така стажант-аташетата ще имат опцията да придобият скъпи знания и опит в региона на външната политика в един исторически за страната ни миг.

За да стигнат до тук, всички те минали през трите стадия на състезанието за млади дипломати - асортимент по документи, писмен изпит и устно събеседване с комисия. 15-те стажант-аташета са разпределени в дирекциите "Държавен протокол ", "Международно право и право на Европейски Съюз ", "Политики и институции на Европейски Съюз ", "ООН и съдействие за развиване ", "Права на индивида ", "Политика за сигурност ", "Обща външна политика и политика на сигурност на Европейски Съюз ", "Югоизточна Европа ", "Близък Изток и Африка ", "Източна Европа и Централна Азия " и "Двустранно европейско съдействие ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР