За ужас на Борисов мегаскандалите в правителството му продължават и

...
За ужас на Борисов мегаскандалите в правителството му продължават и
Коментари Харесай

Вината на бушона Нено

За смут на Борисов мегаскандалите в държавното управление му не престават и през 2020 година При това не един, а цели два грандиозни управнически гафа на ГЕРБ и " патриотите " - този път с пагубни последствия за хората и природата. " Суджуците " и " жилищата " на властта наподобяват напряко почтено пред жестоката пернишка водна рецесия, краят на която се не вижда, и пред тоталния безпорядък в ръководството на отпадъците, за което бяха изхарчени милиарди по европроекти. Безобразията в бранша с отпадъците лъснаха след разкритието в Италия, че калабрийската мафия внася у нас незаконно рискови отпадъци с кораби и влакове. Карабинерите в Милано спипаха цяла комбинация с употребена пластмаса, предопределена за изгаряне в България.

Нашите управляващи побързаха да се разграничат и да отхвърлят. Принудиха се да проверяват, едвам когато започнаха да изникват противозаконните сметища с италиански отпадък в Северозапада. Антиекоминистърът Нено Димов, който ще остане в историята с лобистките си решения в ущърб на природата, твърди, че не знаел и не бил издавал разрешителни за боклука. Димов безочливо се разграничи и от водната рецесия в Перник, макар мажоритарния дял на Министерство на околната среда и водите в локалното ВиК.

Несъмнено Нено е отговорен за непозволено източения язовир " Студена ", тъй като Министерство на околната среда и водите дава отговор за него. Виновен е и за рецесията с боклука, чийто импорт от Европейски Съюз и трети страни ведомството му би трябвало да управлява и да не позволява в страната. Но Неновите грехове към природата и хората напълно не са от през вчерашния ден. Те започнаха преди повече от три години с позволения ветропарк на Калиакра, който погуби стотици предпазени птици и Европейска комисия ни наложи санкции; с напъните за изсичане на Пирин поради нови хотелски комплекси; с отхвърли да вкара нови предпазени територии в " Натура 2000 " и с предлагането му да извади местности; с безмълвно единодушие за бетониране на дюни и за възбраната за палатки и така нататък

За годините като екоминистър Димов е предизвикал най-вече цивилен митинги и към този момент може да патентова израза: " Нямам причина да депозирам оставка ", пуснат в приложимост всякога, когато жители и природозащитници му я желаят. Той оцеля в държавните чистки, тъй като е от квотата на " патриотите " или най-малко по този начин ни внушаваха олигархичните кръгове, които обслужва. За да закрепи властта си, Борисов го понасям, а в този момент в името отново на оцеляването си, ще го махне. Дежавю! Така стана и с бившето вице от " патриотите " Валери Симеонов, и с импровизирано представляващия Движение за права и свободи някогашен агроминистър Румен Порожанов. Борисов ги махна не поради закононарушенията им, а тъй като гражданското неодобрение против тях заплаши властта му.

Затова първите професионални акции на новия основен прокурор Иван Гешев в търсене на отговорни за безводието и боклука наподобяват по-скоро театрални и съгласувани " горе ". С откриването на " бушони " хем Гешев ще се покаже като непоколебим и обективен обвинител, хем Борисов ще извлече дивиденти на гърба на следващия долнокачествен министър. Но спецакциите целят най-много да подсекат вота на съмнение към кабинета, импортиран от Българска социалистическа партия поради рецесиите с водата, въздуха и боклука. Димов е доста отговорен. Но надалеч по-виновен е шефът му Борисов, който три години го остави да прави екологични закононарушения.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР