За цялостна и координирана държавна политика за малките общини настоя

...
За цялостна и координирана държавна политика за малките общини настоя
Коментари Харесай

Йотова: Да се върне прякото европейско финансиране на малките общини

За цялостна и координирана държавна политика за дребните общини настоя вицепрезидентът Илияна Йотова , която бе посетител на обичайния Зимен празник „ Белица – Семково 2020 “.  „ Вие сте огромен другар на Белица и на дребните общини. Благодарим Ви за поддръжката “, обърна се към вицепрезидента кметът Радослав Ревански.
 Илиян Йотова Белица Семково 2020 пресцентър, Президенството
Илияна Йотова прикани българското държавно управление за връщане на директното европейско финансиране за дребните общини . „ Нека в идващия финансов интервал на Европейския съюз средствата да бъдат ориентирани непосредствено към дребните общини, а не те да чакат благословията на огромните “, съобщи вицепрезидентът. Според Илияна Йотова по този метод дребните общини ще бъдат по-активни, ще имат опция да осъществят по-гъвкаво своите планове. Вицепрезидентът настоя и за по-голяма автономия на локалната власт в България.
 Илиян Йотова Белица Семково 2020 пресцентър, Президенството
„ Често приказваме за демография, изключително по време на избори. Как решаваме този проблем, откакто административни спънки и липса на добра съгласуваност сред институциите постоянно блокират напъните на кметовете на дребни общини да ги развиват “, запита риторично Илияна Йотова.
 
Крайно време е да стартираме огромния диалог за бъдещето на България , с по-мащабно мислене за всички райони, а не да концентрираме развиването в 4-5 огромни града. Само по този начин ще задържим младежите в България “, посочи вицепрезидентът.
 Илиян Йотова Белица Семково 2020 пресцентър, Президенството
По-рано кметът Ревански и вицепрезидентът Йотова направиха алегорична първа копка за реконструкцията на пътя Белица – Семково , чакана дълги години. „ Тази инфраструктура е извънредно значима, с цел да може да се развие и курортът Семково. Надявам се в скоро време да откри решение и въпросът за собствеността на Семково, с цел да може община Белица да го трансформира в добре развъртян зимен курорт “, съобщи Илияна Йотова.
 Илиян Йотова Белица Семково 2020 пресцентър, Президенството
Зимният празник „ Белица – Семково “ се организира за пета поредна година след дълго спиране . Богатата му културна и спортна стратегия притегля хора от цяла Югозападна България, както и от Северна Македония.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР