За центъра Николай Колев предстоящото Европейско първенство по волейбол за

...
За центъра Николай Колев предстоящото Европейско първенство по волейбол за
Коментари Харесай

Преди Евроволей2023: Варненецът Николай Колев - от трибуните до игрището

За центъра Николай Колев идното Европейско състезание по волейбол за мъже във Варна е доста по-специално. Първо, тъй като той е роден във Варна. И второ - тъй като ще е първият път, в който ще излезе с националната фланелка на игрището пред публиката в родния град, част от която е бил и самият той. За пътя като почитател на националите, подкрепящ от трибуните в Двореца на културата и спорта, до участник на Европейско състезание с националния тим на България в същата тази зала, Николай Колев приказва в особено изявление за Българската федерация по волейбол преди старта на Евроволей 2023.

" На първо място имам огромни упования залата да е цялостна, тъй като като дете съм идвал да виждам, само че не съм играл в тази зала като играч на националния тим. Надявам се страстта да е такава, каквато от трибуните. Идвах в залата във Варна, с цел да поддържам тима на всеки мач. Емоцията от горната страна, от трибуните, е неповторима, тъй като си част от фенската маса. Отдолу, от игрището, е напълно друго, тъй като представляваш всички тези хора и цялата сила, която те насочват към теб ", описа Николай Колев.

Той насочи и специфичен апел към своите съграждани: " Ако някой още не си е купил билет, да бяга да си купи, тъй като свършват. И да пристигна да вика с цялостно гърло за нас. "

" Няма слаби тимове в групата. Дори и да са теоретично на по-слабо равнище от нас, те може да са се подготвили чудесно и да играят против нас като за последно. Все отново мисля, че Словения и Украйна ще са по-тежките противници и там би трябвало да дадем всичко от себе си, с цел да победим ", проучва центърът конкуренцията в групата на България.

А по отношение на персоналните му упоритости за шампионата съобщи: " Надявам се да стигнем допустимо най-високо. Много добър резултат би бил да влезем в топ 4 ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР