За тринадесета поредна година Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца

...
За тринадесета поредна година Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца
Коментари Харесай

Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца стартира Маратон на четенето 2018

За тринадесета поредна година Регионална библиотека „ Христо Ботев” – Враца се включва в националната акция Маратон на четенето в интервала от 2 до 23 април. Инициативата се провежда от Българска библиотечно- осведомителна асоциация и е в партньорство с Асоциация „ Българска книга “.
Официалното разкриване на маратона е на 2 април от 10.30 ч. с посещение на Мария Мартин – създател на детската поредност „ Градът на скейтбордовете”.
Акцент в разнообразната стратегия е просветителна игра „ Научи за Ботев”, създадена от библиотечните експерти. Основната цел е да насочи вниманието на учениците към любопитни и малко известни обстоятелства, свързани с Христо Ботев. Играта ще е предопределена за възпитаници от І до VII клас и ще се организира в дните от 10 до 20 април. Инициативата ще бъде с дълготрайност 40 минути и ще се организира след авансово записване на телефон: 0878 236 263 или на място в Регионална библиотека – Враца, ул. Петропавловска № 43 и филиал в постройката на пълномощничеството в ж.к. „ Дъбника”.
На 18 април в Детски отдел ще гостува и основателят на първите приказки-игри Никола Райков, създател на „ Голямото премеждие на дребното таласъмче “, „ Още по-голямото премеждие на дребното таласъмче “ и „ Добросъците “.
Финалната самодейност е провеждането на следващата „ Нощ в библиотеката” на 23 април от 18 ч. Гост ще бъде известният български създател Радослав Гизгинджиев. Ще бъдат проведени и разнообразни игри свързани с книгите и четенето.
Всички възпитаници, взели присъединяване в самодейностите ще получат едногодишен абонамент за всички отдели и запаси на библиотеката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР