За трети пореден път ще внесем предложение за отнемане на

...
За трети пореден път ще внесем предложение за отнемане на
Коментари Харесай

Делян Добрев: Решението за дерогацията на „Лукойл” беше взето под натиск

За трети следващ път ще внесем предложение за лишаване на дерогацията на „ Лукойл ”. Този път вносител ще бъде цялата парламентарна група на ГЕРБ. От тази дерогация печели само „ Лукойл ” и то в размер на милиарди долари на година. Ползата за българския консуматор е никаква. Това разяснява депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на брифинг в централата на партията.

Във връзка с решението на Народното събрание дерогацията да продължи до октомври 2024 година, той сподели: „ Това решение беше взето под напън на кабинета. Първите два пъти, когато ние внесохме един път 7-дневен период и един път 30-дневен, получихме закани от премиера Денков, че ще подаде оставка и кабинетът пада. Съобразихме се с това и гласувахме въпросния период до октомври 2024 година ”, разясни Добрев.

Депутатът разгласи, че са получили информация от няколко източника, че дерогацията се нарушава. „ Тя не разрешава продажбата на горива в Европейския съюз, с изключение на в България и трети страни. Имаме информация, че такива горива се изнасят и за Евросъюза, с което дейно се заобикалят глобите освен за България ”, сподели той.

По думите му при рухване на дерогацията няма риск от фрапантно повишение на цените на горивата. „ Ние плащаме толкоз, колкото в останалите страни. Това, че „ Лукойл ” купува на ниска цена съветски нефт, не се отразява по никакъв метод в крайната цена на горивата ”, е мнението му.
   
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР