За трети пореден път ще внесем предложение за отнемане на

...
За трети пореден път ще внесем предложение за отнемане на
Коментари Харесай

Добрев за решението за удължаване на дерогацията на “Лукойл“: Беше взето под натиск, Денков заплаши с оставка

За трети следващ път ще внесем предложение за лишаване на дерогацията на „ Лукойл ”. Този път вносител ще бъде цялата парламентарна група на ГЕРБ. От тази дерогация печели само „ Лукойл ” и то в размер на милиарди долари на година. Ползата за българския консуматор е никаква. Това разяснява депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на брифинг в централата на партията.
Прочетете още
Във връзка с решението на Народното събрание дерогацията да продължи до октомври 2024 година, той сподели: „ Това решение беше взето под напън на кабинета. Първите два пъти, когато ние внесохме един път 7-дневен период и един път 30-дневен, получихме закани от премиера Денков, че ще подаде оставка и кабинетът пада. Съобразихме се с това и гласувахме въпросния период до октомври 2024 година ”, разясни Добрев.

Депутатът разгласи, че са получили информация от няколко източника, че дерогацията се нарушава. „ Тя не разрешава продажбата на горива в Европейския съюз, с изключение на в България и трети страни. Имаме информация, че такива горива се изнасят и за Евросъюза, с което дейно се заобикалят глобите освен за България ”, сподели той.

„ Заобикалят се разпоредбите по дерогацията. Това е скандал с интернационален мащаб. Показва, че България освен оказва помощ на Русия да заобиколи глобите, купувайки съветски нефт за страната, само че и изнася тези горива за страни в Европа ”, добави депутатът. 

По думите на Добрев при рухване на дерогацията няма риск от фрапантно повишение на цените на горивата. „ Ние плащаме толкоз, колкото в останалите страни. Това, че „ Лукойл ” купува на ниска цена съветски нефт, не се отразява по никакъв метод в крайната цена на горивата ”, е мнението му, написа Нова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР