За трети пореден път Община Гулянци, по инициатива и под

...
За трети пореден път Община Гулянци, по инициатива и под
Коментари Харесай

Инициативата „Пъстър Великден“ даде старт на тържествата в Гулянци

За трети следващ път Община Гулянци, по самодейност и под егидата на кмета Лъчезар Яков, организира „ Пъстър Великден “. Тази година празникът събра на площада в Гулянци всички деца от общината.

Не инцидентно при откриването кметът Лъчезар Яков съобщи: „ За мен е наслада да поздравявам най-красивата, най-хубавата и най-талантливата част от общината - вас, нашето бъдеще! “. Той благодари на всички за положения труд и усърдие. Мащабното мероприятие сплоти креативното ентусиазъм, гений и сила на всички учебни заведения и детски градини, МКБППМН гр. Гулянци, ЦОП гр. Гулянци.



Училищата и детските градини се показаха с атрактивни кътове с великденска декорация, щандове с ръчно направени сладкиши, сувенири и яйца, арт-работилници.



Колективите бяха подготвили и богати стратегии с доста песни, танци, стихове и национални традиции. Малки и огромни лазарки, стъкмени в национални носии и закичени с китки, пяха заедно „ Лаленце се люлее “ и участваха в лазарско дефиле.



Всички участници получиха дарове, а просветителните институции бяха наградени за своето показване от кмета на общината.

Въпреки облачното небе, празникът „ Пъстър Великден “ огря централната градска част със всички цветове на дъгата и стотиците усмихнати лица.



Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР