За трета поредна година таксиметровите шофьори във Варна ще ползват

...
За трета поредна година таксиметровите шофьори във Варна ще ползват
Коментари Харесай

За трета поредна година таксиметровите шофьори във Варна ще ползват данъчно облекчение

За трета поредна година таксиметровите водачи във Варна ще употребяват данъчно облекчение.  С цялостно единогласие транспортната комисия към Общински съвет-Варна даде единодушието си превозвачите да заплащат налог върху таксиметров транспорт на пасажери в размер на 300 лева Разликата до 690 лева, колкото е избраният размер на данъка, ще бъде поета от държавния бюджет, оповестиха от пресцентъра на Общински съвет - Варна.

" Кризата, подбудена от COVID-19 пандемията, войната в Украйна, високите цени на горивата, растежът на инфлацията и неналичието на съответни обезщетения основават обилни усложнения за таксиметровия отрасъл. Затова предлагам през 2023 година 300 лева да се заплащат от превозвачите, а 390 лева от страната посредством компенсиране в бюджета на Община Варна “, аргументира се ръководителят на транспортната комисия Венцислав Сивов, който внесе предлагането за подкрепяне на таксиметровия отрасъл.  

За осъществяването на решението не са нужни спомагателни разноски от локалната хазна. Не се чака и финансов резултат, тъй като намаляването на приходите ще бъде обезщетено със средства от държавния бюджет.

На днешното съвещание членовете на комисията не утвърдиха настояването на таксиметрови водачи за повишение на цените. Минималната цена денем остава 1,05 лева, а през нощта –1,15 лева Максималната дневна цена се резервира 2 лева и нощната – 3 лева

Сред тематиките в зала " Пленарна “ бе и предлагането цената на хартиения билет за градския превоз да бъде нараснала на 2 лева След диспути двама общински съветници го поддържаха, други двама гласоподаваха " срещу “, а един от членовете се въздържа. Предложението ще бъде прегледано и от финансовата комисия.

Решено бе пластиките на предплатените карти към този момент да са платени и да костват по 2 лева Справка демонстрира, че в границите на една календарна година издадените от Оперативна програма ТАСРУД нови пластики са почти 100 000 броя. Пластмасовите карти бяха обезпечени и платени по план " Интегриран градски превоз на Варна “. Към момента тези карти са в лимитирани количества и съвсем изчерпани. Община Варна е провела социална поръчка за закупуване на нови пластики. Заплащайки картата, пасажерите ще я пазят и единствено ще я презареждат, обосноват се от общинската администрация.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР