За това призова общинският съветник Стефан Марков в постоянната комисия

...
За това призова общинският съветник Стефан Марков в постоянната комисия
Коментари Харесай

Марков: Спрете незаконното преотдаване на паркоместа

За това прикани общинският консултант Стефан Марков в непрекъснатата комисия по превоз и туризъм към Столичния общински съвет във връзка полемиката за разширение на зелената зона в София.

Стефан Марков предложи да се обмисли и опцията за въвеждане на "нощен длъжностен абонамент " за тези юридически лица, които желаят да резервират места за паркиране пред обектите си, тъй като досега те го вършат нелегално. Той добави, че въвеждането на зелената зона е добра мярка и тя дава резултати от позиция основаване на ред и регламентира паркирането пред домовете на хората живеещи в съответната зелена зона.

"Много заведения и в центъра на София и освен, са безусловно завладели тротоарите, като да вземем за пример по бул. „ Витоша”. Наблюдаваме, че към този момент се превземат и улиците с всевъзможни конуси и сходни уреди. Смятам, че всеки безкористен бизнесмен ще бъде податлив да заплати, с цел да даде по-добра услуга на клиентите си, като в това време не ощетява общината, спазвайки реда.

В останалите паркоместа би трябвало да бъде свободно да паркирате вечер, а не както е в този момент има случаи с цели улици, които са "запазени ", съобщи Стефан Марков.

Общинският консултант още веднъж напомни концепцията си за въвеждане на зона за паркиране по главните пътни артерии и в "Студентски град ", където градският превоз е блокиран на някои основни кръстовища. Той добави, че над 80% от постройките по трасетата на градския превоз в Студентски град не са общежития, а са жилищни здания и заведения. Това е стъпка в посока на приоритизиране на обществения превоз.

"Пред блок 35 в Студентски град стопират не на първа и втора, а на трета и четвърта линия. Има моменти, в които там не могат да се разминат две коли, а за рейсове не приказваме ", безапелационен бе Марков.

Стефан Марков изрази поддръжка към районните кметове, които по предложение на жители желаят разширение, допълвайки, че "това е действително решение на проблем, който хората живеещи в тези зони имат ". Очаква се Общинският съвет да разиска и гласоподава разширението на зелената зона в регионите "Красно село ", "Оборище ", "Възраждане " и "Лозенец ". В края на ревюто си пред комисията по превоз Марков добави, че с изключение на с разширение на зелената зона би трябвало да се разшири и синята на някои места, като да вземем за пример към бул. „ Дондуков”, където от едната страна зоната е синя, а от другата зелена. Подобен образец той уточни и на ул. „ Шипка”, където градският превоз среща усложнения.

Освен това, съгласно Марков, това доста натоварва цели карета на кварталите със зелена зона, където тя граничи със синя. В края на съвещанието той добави, че е значим и диалогът по какъв начин се разходват средствата от приходите на платеното паркиране, допълвайки сътрудниците си от общинския съвет, че с изключение на за тротоари, могат да бъдат ориентирани средства и за спирки с навеси, където няма такива. „ Пешеходното и различно предвижване са от изключителна значимост и би трябвало да бъдат подтиквани с всевъзможни средства и дейности от страна на локалната власт”, приключи Стефан Марков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР