За това предупреждават от онлайн платформата Ние, потребителите“Особено по това

...
За това предупреждават от онлайн платформата Ние, потребителите“Особено по това
Коментари Харесай

Стоките по сергиите около празниците може да са опасни

За това предизвестяват от онлайн платформата „ Ние, потребителите “

Особено по това време на годината би трябвало да се внимава при извършване на покупки от амбулантни търговци, тъй като рисковете са доста. От това да попаднем на некачествени или даже рискови артикули, през вероятността да ни излъжат за цената или характерностите на продуктите до невъзможността след това да открием продавача при проблем с покупката.

„ Откъдето и да купуват хората, да ревизират има ли посочен производител на изделието. Всеки може да го продава, само че производителят би трябвало да е ясно кой е. Ако липсва такава информация, съвсем несъмнено е, че ще има някакъв проблем, тъй като това значи, че никой не е поел отговорност за този артикул – безвреден ли е, дава отговор ли на стандартите, с цел да може да се предлага за продажба “, уточни пред Габриела Руменова от онлайн платформата „ Ние, потребителите “.

Тя добави, че значим ориентир върху самото произведение или съпътстващите го документи е маркировката CE, която подсигурява, че то дава отговор на европейските стандарти за сигурност.

Добре е да се заобикалят търговци, които не познаваме с техни непрекъснати обекти, а когато избираме дадена стока, да следим за нейното качество и на първо място за сигурността. Да прегледаме за забележими недостатъци и несъответствия.

„ Задължително е да има указания за приложимост и етикет – на български език. Инструкциите би трябвало да бъдат за съответния артикул, а не общи. Има случаи в практиката, в които се дават инструкции, които обаче не се отнасят за тъкмо този модел, а за типа стока “, обърна внимание Руменова. И предложи прецизно да се съблюдават напътствията, тъй като даже и да е изцяло безвредно изделието, в случай че не го употребяваме по предопределение и по инструкции от производителя, то може да стане рисково.

За сигурността на огромна част от изделията основно значение има и тяхното предпазване, обръщат внимание експертите. При незнаен генезис и продажба на сергии не е ясно къде и по какъв начин са престоявали изделията и по какъв начин това е оказало въздействие върху тяхното положение. Затова е належащо потребителите да огледат опаковката - забележими деформации може да са знак, че изделието не е съхранявано вярно.

Експертите поучават при покупки от краткотрайни обекти да бъдем бдителни и за друг вид нелоялни практики. Например, търговецът може да не е оповестил цената и при питане да я дефинира в придвижване и „ на око “ по отношение на всеки клиент. Срещат се също по този начин съзнателно неразбираеми условия за отстъпки – комбинации от артикули, постигане на избрана стойност на покупката и прочие, които също могат да се преформулират за привличане и илюзия на потребителя.

За всяка покупка потребителите да изискват и пазят касовата записка, тъй като тя им дава опция да потърсят правата си при дефектна или рискова стока, даже когато търговецът не е дал комерсиална гаранция, припомнят още от „ Ние, потребителите “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР