За това, че страната е заплашена от масирана руска пропаганда,

...
За това, че страната е заплашена от масирана руска пропаганда,
Коментари Харесай

Президентът на Молдова Мая Санду забранява руската пропаганда в телевизия и радия

За това, че страната е застрашена от масирана съветска агитация, се приказва в отчета на Центъра за самостоятелна публицистика на Молдова.

" Както разбирам, скоро ще имаме нов състав на Съвета по телевизия и радиоразпръскване, който има избрани законови принадлежности и който би трябвало да не позволява агитация, машинация и други нарушавания. Силно се надявам, че този CTP ще бъде справедлив и ефикасен ", акцентира Санду в ефира на TVR Moldova.

Тя добави, че в този момент стартира работа по промяна на системата за сигурност, която ще засегне всички детайли на риск, в това число киберсигурността.

" Основната част от нашата активност зависи от работата на CTP, след което ще решим дали настоящото законодателство се оправя с казуса или са нужни промени в региона на сигурността, ще проучваме и ще създадем заключения ", заключи президентът.

През 2017 година молдовският парламент одобри закон за битка с задграничната агитация, заради което доста съветски телевизионни канали бяха неразрешени. Аудиовизуалният кодекс, утвърден през 2018 година, предвиждаше същата възбрана. Тогавашният президент Игор Додон се отхвърли да го утвърди, вследствие на което беше краткотрайно отхвърлен от служба, а ръководителят на Народното събрание Андриан Канду утвърди кодекса. По-късно Венецианската комисия и Конституционният съд оповестиха сходни дейности за противозаконни, а през 2020 година законът за битка с пропагандата беше анулиран.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР