За стартирането на космически мисии, които носят товари, много често

...
За стартирането на космически мисии, които носят товари, много често
Коментари Харесай

Стартъп от Абу Даби с амбиция да се превърне в Booking за космически полети

За стартирането на галактически задачи, които носят товари, доста постоянно са нужни години и костват милиони долари. Но един стартъп от Абу Даби се надява да промени това.

Precious Payload желае да се трансформира в „ Booking за изстрелвания на ракети “, споделя Андрей Максимов, основен изпълнителен шеф и създател на компанията пред CNN.

Подобно на метода, по който се търсят резултати за места за настаняване, ще може да видите всички налични в комерсиалната мрежа за изстрелване ракети по целия свят “, споделя Максимов. Платформата публично започва през 2021 година и съгласно нейния създател тя разрешава на бизнеса да възнамерява и ръководи галактически задачи на един интерфейс.

Максимов се надява, че Precious Payload може да опрости комплицирания развой, помагайки на бизнесмени и откриватели да възнамеряват своите изстрелвания на потребен товар с лекост и допринасяйки за „ разширението на наличието на човечеството в космоса “, споделя той.

Космическите задачи нормално изискват огромни екипи и скъпи съвещания от специалисти в промишлеността, с цел да се подсигурява, че задачите дават отговор на строги спецификации, споделя Максимов.

Precious Payload рационализира процеса посредством събиране на данни от галактически организации и изстрелвания на ракети по целия свят. Максимов споделя, че неговият екип е анализирал инженерните стандарти и регулаторните протоколи сред интернационалните галактически организации като НАСА и Европейската галактическа организация и е основал собствен личен лист от спецификации, които подсигуряват, че изстрелванията ще дават отговор на наредбите, където и да излетят.

Този метод разреши на компанията да понижи от шест до 10 месеца междинното време за изстрелване на задачата, споделя Максимов, добавяйки, че задачата му е да реализира изстрелвания в границите на „ една година и 1 милион $ “.

За момента компанията е получила 30 резервации от 12 разнообразни страни.

Има празнота на пазара за тази услуга „ медиатор “, споделя Уенди Уитман Коб, специалист по галактическа политика и професор по тактики и проучвания на сигурността в Училището за напреднали въздушни и галактически проучвания в Съединени американски щати.

Коб вижда капацитет в услугата. В другите галактически организации логистичните и бюрократични процеси могат да варират фрапантно и постоянно са непрозрачни и комплицирани, споделя тя пред CNN.

Услуги като Precious Payload могат да оказват помощ на дребни предприятия и откриватели, които не са осведомени с галактическата логистика, споделя Уитман Коб. „ Ще забележим повече потребност от това през идващите години, защото тази технология става по-достъпна за хора, които в никакъв случай не са могли да си разрешат да създадат това преди “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР