За скандален случай на полицейско насилие алармира млад мъж от

...
За скандален случай на полицейско насилие алармира млад мъж от
Коментари Харесай

Скандално! Ивалин проплака: Полицаи от Оряхово ме биха до безсъзнание

За абсурден случай на полицейско принуждение сигнализира млад мъж от Врачанско. 21-годишният Ивалин Антонов споделя, че бил пребит до безсъзнание от двама униформени от Оряхово, представен от " Булнюз ".

Кървавата история на младежа стартира на 25 август, когато е събора на родното му село Лесковец. Тогава Ивалин и негови другари решили да се повеселят и да честват. Както на съвсем всеки събор в Северозапада обаче се стигнало и до пререкания и разпра. Ивалин и различен мъж се сдърпали и била извикана полиция, която да укроти младите.

По думите на Ивалин униформените му поискали персонална карта, която той бил не запомнил. По тази причина той бил принудително претрупан в патрулка и откаран в локалното ръководство на Министерство на вътрешните работи.

„ Един служител на реда ме напръска в очите с някакъв спрей и ме удари, от което аз паднах на земята и си ударих главата. След това ме набутаха в патрулката и ми удариха краката с вратата. Откараха ме в районното в Оряхово, като по пътя ме биеха свиреп. По едно време изгубих схващане. Събудих се в спешна помощ, където един лекар ми промиваше раната на главата и ме превърза. След оказаната здравна помощ служителите на реда ме откараха в ареста, където ме задържаха за 24 часа. Там също ядох пердах от сина на служителя на реда, който ме би преди този момент. Той също е ченге “, споделя Антонов.

Рано сутринта роднините на Ивалин разбрали какво е станало и тръгнали да го търсят в полицията. Вуйчо му Емил Димитров отишъл в районното и изискал да види племенника си, само че не го позволили. Мъжът обаче останал да чака пред постройката и минути по-късно извели Ивалин с белезници, натоварили го в партулката и отново го откарали в незабавния център, тъй като му станало зле. Димитров последвал колата на Министерство на вътрешните работи и в болничното заведение съумял да зърне в какво положение е племенникът му. По думите му, той бил целият облян в кръв.

„ Исках пояснение какво е станало и от лекарите, и от служителите на реда, само че никой нищо не ми споделяше. Исках да видя документите от прегледите и направените процедури, само че ми бяха отказани “, изяснява Димитров.


Ивалин още веднъж бил закаран в районното, а вуйчото се върнал да вземе майка му и татко му, тъй като на него не му давали никаква информация. След като отишли всички в ръководството отново не могли да се видят с момчето. Казали им, че би трябвало да си тръгнат и да се върнат да го приберат когато изтекат 24-те часа. На към 50 метра от постройката обаче униформените спрели колата на роднините на Ивалин и писали на всеки един от тях актове, че не са си били поставили защитните колани, а на водача взели контролния ваучър. Това съгласно Димитров не било правилно и акцията против фамилията му била проявление на мощ и предимство, с цел да си мълчат и да не разгласяват случая.


Младежът бил освободен към 22 часа от ареста в несъответстващо положение, с разрушена глава, голям брой хематоми и кръвоизлив в окото. Ивалин твърди, че не е подписвал никакви документи в районното, нито пък е бил разпитван от дежурен следовател. Накрая обаче се оказало, че съгласно документите на униформените в него са намерили 1 грам марихуана и той се бил подписал, че не желае юрист и че желае да не уведомяват никой от фамилията му за задържането му. Младежът изрично декларира, че не е носел дрога. По думите му, това не е неговият почерк и автограф и с цел да го потвърди е подготвен да се подложи на детектор на лъжата.


Ивелин и роднините му се приготвят за дълга правосъдна борба против униформените и са безапелационни, че няма да се откажат до момента в който справедливостта не спечелва и биячите не си получат заслуженото. Те са извадили здравно удостоверение и имат очевидци на ареста на младежа, които да потвърдят, че до момента в който не се качил в патрулката по него е нямало и драскотина.











Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР