За шамара в политиката и възстановяването от Covid пандемията. Франция

...
За шамара в политиката и възстановяването от Covid пандемията. Франция
Коментари Харесай

Божидар Чеков: Шамаросаха Макрон – знаем ли защо



За шамара в политиката и възобновяване от Covid пандемията. Франция вътрешно и външнополитически.

Темата разяснява в “Нашият ден “ журналистът Божидар Чеков.

Макрон е една персона, която не оставя хората безразлични. Той е ослепителен, нехарактерен президент. Ако направи това съпоставяне – надали има жена, която би отказала да танцува с него, в случай че Макрон я предложения.

Всичко това буди ревнивост от другата страна. Тази нетипичност в една Франция, която е разграничена сред Париж и провинцията. Това не е омраза, а излишък от интервала на “Жълтите жилетки “, когато Макрон подвигна таксите на горивата , а всички френски селяни употребяват машини с горива. Има трактори с дизел, таксите бяха съкрушителни.

Направиха се митинги, по-късно митинги в Париж, стигна се до жестоки побои. Макрон понижи таксите. Обаче неговият метод на говорене, който съдържа в огромна част пренебрежителност към тези хора , ги обиди грубо.



Защото безработните го укоряват, че няма работа. Той се обърна към тях и сподели – “ в случай че желаят да намерят работа, би трябвало да сменят тротоара “, да се раздвижат, с цел да намерят работа. Не работата ще отиде при тях, а те би трябвало да отидат. Това се посрещна доста зле от хората. И до ден сегашен си остана.

Човекът, който удари пестник на Макрон, е един от тези “Жълти жилетки “.

 Демонстранти от придвижване на „ жълтите жилетки ” – знак против повишаването на горивата, на митинг в центъра на Париж.

Франция след Covid пандемията

Въпреки че французите са постоянно недоволни, би трябвало да се подчертае, че няма страна сходна на Франция, която мина през пандемията с такова спокойствието .

Всички французи получаваха постоянно заплатите си от - 85% от тях. И всички предприятия бяха подкрепени от банките и застрахователите с заеми, които бяха обезпечени от страната, т.е. от Макрон.

Този факт не може да бъде избегнат в актуалната започваща кандидат-президентска акция.

Относно общественото успокоение, което беше обезпечено най-вече от Макрон, това е огромна позитивна точка в неговата акция.

Има един различен проблем, който във Франция става все по-остър – мюсюлманската вълна на имигранти от Африка и Азия , която основава невероятни проблеми на френското общество.

И в околните дни Макрон ще се посвети на имиграцията. Досега той си затваряше очите пред това, което става. Стават неща, които са непоносими, тъй като мюсюлманите очевидно не се приспособяват към метода на живот във Франция.

Разбира се има разнообразни типове мюсюлмани. Част от тях са чудесни хора. Голяма част от тях желаят да живеят по европейски метод, само че има хора, които не желаят, за които Корана и шериата са закони, които са доста по-важни от републиканските .

Чуйте Божидар Чеков в звуковия файл.

Снимки: БГНЕС, Youtube
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР