За седма поредна година, навръх Националния празник - 3 март,

...
За седма поредна година, навръх Националния празник - 3 март,
Коментари Харесай

Заедно в теснолинейката на 3 март

За седма поредна година, точно на Националния празник - 3 март, се реализира годишното пътешестване с теснолинейка до гр. Якоруда.
Влакът „ Родопи “ за Якоруда отпътува от гара „ Септември “ в 08.50 ч. Пристига в Якоруда към 12.00 на обяд и потегля назад в 15.50 ч. Вечерта в гара „ Септември “ също има връзка с влакове за София, Пазарджик и Пловдив, оповестяват уредниците.
„ Няма по какъв начин да се откажем от нещо, което се утвърди като положително, като позитивно, като чакано от хората, като мотив и метод на отбелязване на Националния празник. Цялата организация се прави непринудено и противоположната връзка демонстрира, че хората го усещат. Няма напудрени речи, всички сме дружно, непознатите си стават другари по време на пътуването “, описа в ефира на Радио София Кристиян Ваклинов, ръководител на Гражданско съдружие „ За теснолинейката “.
Тази година, с цел да не се струпват доста хора в читалищния салон, уредниците са възнамерявали да заменят концерта на закрито с разходка до „ Бръчината ” – хълмчето, от което се открива красива панорама към Якоруда и снежна Рила . На площада пък е планувано да се случи обичайното празнично българско хоро и обяд.
Подробности можете да чуете в звуковия файл

Снимка:fb/tesnolineika
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР