За седма година националният конкурс за рисунки Моето ДЗИ“ покани

...
За седма година националният конкурс за рисунки Моето ДЗИ“ покани
Коментари Харесай

Седмият национален конкурс „Моето ДЗИ“ обяви своите големи победители

За седма година националният конкурс за рисунки „ Моето ДЗИ “ предложения всички деца на възраст от 6 до 14 години да изразят своята креативност и персонална позиция. Темата на тазгодишното издание „ Не си самичък на пътя “ даде опция на участниците да показват по забавен метод своята концепция за сигурността на пътя, употребявайки разнородни художествени средства. След края на конкуренцията уредниците регистрираха рекорден брой от общо 1157 поръчки.

От тази година състезанието „ Моето ДЗИ “ мина напълно в цифрова среда на. Материалите бяха качвани непосредствено в уеб страницата, което спести доста време и старания на децата, техните родители и учители.

Инициативата започва през юни, в самия завършек на предходната образователна година, само че заради огромния интерес от страна на деца и учители, уредниците взеха решение да удължат състезанието с няколко седмици до 15 октомври. След приключване на крайния период, платформата регистрира общо 1062 рисунки в категория „ Живописна графична творба или колаж “, 69 файла в категория „ Компютърна рисунка или мултимедийна презентация “ и 26 файла в категория „ Видео клип или влог “. Тричленно жури одобри комплицираната задача да оцени творбите по няколко критерия – експресивност, автентичност на концепцията, креативност, обръщение, както и сходство с поставената тематика.

Авторите на десетте най-високо оценени рисунки получават комплект акрилни бои и настолен статив, а първите трима спечелили от цифровите категории ще бъдат наградени с графични таблети, оборудвани с 360-градусови камери.

Специални предметни награди са планувани и за деветте образователни заведения, от които са излъчени първите трима спечелили в трите въпросни категории. Подаръкът за тях е аудио система за озвучаване на зала. Тази година уредниците на състезанието взеха решение да връчат и десета, специфична премия на образователното заведение, което се открои със съпричастността и оригиналността на своите възпитаници. Призът отива при столичното 139 ОУ „ Захарий Круша “, което взе участие с впечатляващите 196 произведения.

Конкурсът за детска рисунка е част от дългогодишния план " Моето ДЗИ ", имащ за цел да увеличи застрахователната просвета на подрастващите, както и знанията им за сигурността на пътя. За своите седем години в самодейността са взели участие повече от 9000 млади създатели.

Ето и кои са спечелилите по категории:

„ Живописна, графична творба или колаж “

Иво, ОУ „ Стефан Пешев “, гр. Севлиево

Владимир, ДГ „ Щастливо детство “, гр. Раковски

Никол, СУ,,Георги Бенковски “, гр. Пазарджик

Дивна, НУМСИ „ Панчо Владигеров “, гр. Бургас

Мила, 9 ОУ „ Пейо Яворов “, гр. Благоевград

Елис, ДГ „ Калина “, гр. Сливен

Александър, СУ „ Козма Тричков “, гр. Враца

Даяна, ДГ „ Райна Княгиня “, гр. Димитровград

Виктор, ОДЗ 14 „ Дружба “, гр. Варна

Марин, НУ „ Отец Паисий “, гр. Пазарджик

„ Компютърна рисунка или мултимедийна презентация “

Раян, ДГ „ Детелина “, гр. Гоце Делчев

Антония, НЧ „ Христо Ботев “ 1902, гр. Димитровград

Мая, ОУ „ П. Р. Славейков “, гр. Стара Загора

„ Видео клип или влог “

Андрей, СУ „ Йордан Йовков “, гр. Тутракан

Николая, ОУ „ П.К.Яворов “, гр. Бургас

Никола, СУ „ Крум Попов “, гр. Левски

Специалната премия на журито отива при 139 ОУ „ Захарий Круша “ от гр. София
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР