За седма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция

...
За седма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция
Коментари Харесай

Дни на безопасност на пътя под мотото „Остани жив и спаси живот“

За седма година Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL провежда самодейността Дни на сигурност на пътя в интервала от 16 до 22 септември 2022 година под мотото „ Остани жив и избави живот “.

У нас Дните на сигурността на пътя се организират под патронажа на министъра на вътрешните работи. Кулминацията на самодейността е на 21 септември – разгласен за Ден без починали на пътя. Целта е на тази дата да се одобри предизвикването от всички участници в придвижването по пътищата – водачи на леки и товарни коли, на рейсове, колела, пешеходци, служащи на пътя да няма нито един човек, умрял при пътнотранспортно произшествие.
Контролът, в хода на провежданата интервенция, е ориентиран към недопускане потреблението на мобилни устройства по време на придвижване, както и за потреблението на предпазни колани от водачите на моторни транспортни средства, защитни каски от водачи и пасажери на мотопеди и мотоциклети и предпазни системи при транспортиране на деца в колите.
Служебните коли, които се употребяват за реализиране на пътен надзор, на територията на ОДМВР-Стара Загора, на 21-ви септември, ще бъдат с непрекъснато включен светлинен сигнал. Ще се реализира надзор на скоростта, определяне приложимост на алкохол, наркотични субстанции и/или техните аналози от водачите на МПС.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР