За съжаление, виждаме, че в Белгия има натрупана джихадистка култура.

...
За съжаление, виждаме, че в Белгия има натрупана джихадистка култура.
Коментари Харесай

Проф. Чуков за задържания за тероризъм българин: В Белгия има натрупана джихадистка култура

За страдание, виждаме, че в Белгия има насъбрана джихадистка просвета. Това са старите мрежи, които са попълнени от нова хора. Така разяснява пред bTV арабистът проф. Владимир Чуков тематиката за арестувания българин за терористична активност в Белгия.

„ Това са младежи, безработни, мощно маргализирани, със скромни приходи. Примамени от обещания, те се ислямизират и по-късно се радикализират. За страдание, видяхме, че и българи са включени в сходен вид процеси “, сподели той.

Чуков добави, че в Белгия има над 500 души, които са част от групировката „ Ислямска страна “.

Българинът е разпознат като Сергей Р., роден през 2003 година. Двете акции на полицията са извършени в Брюксел, където са арестувани трима. Останалите петима са от Антверпен.

Според прокуратурата става дума за подготовка на атентат, като мрежите в двата града са били във връзка между тях. Не се прецизира кои са били евентуалните цели.

" Белгийка беше първата европейка камикадзе, която се самовзриви с мароканския си брачен партньор през 2005 година в Ирак. Виждаме процеси, които не могат да бъдат предотвратени “, съобщи арабистът.

Припомняме, че през 2016 година Белгия бе атакувана от групировката „ Ислямска страна “ и сега тече развой против 10 обвинени в тази връзка. Процесът против причинителите към момента тече.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР