За съжаление, възможно е пикът на четвъртата вълна от коронавирус

...
За съжаление, възможно е пикът на четвъртата вълна от коронавирус
Коментари Харесай

Анализатор: Вече сме №1 по смъртност от К-19 в света, но най-страшното предстои

За страдание, допустимо е пикът на четвъртата вълна от ковид да е тази или идната седмица. Вчера и през днешния ден минахме върха на умряли хора от есента на 2020 година Това изясни в утринния блок " Денят стартира " Тихомир Безлов , старши анализатор в Центъра за проучване на демокрацията.

Въпреки тревожните данни и високият % на смъртност измежду неимунизираните хора, българите не престават да са скептични към имунизациите. Защо това е по този начин обаче, е комплицирано да се приказва.

" В момента имаме рекордни имунизации в Европа, да вземем за пример в една Испания или една Франция, и там има ниска смъртност ", изясни Безлов.

Политическата рецесия е един от значителните фактор за обстановката с имунизациите и непредприемането на известни ограничения у нас, счита специалистът.

" Освен това, имаме извънредно интензивно наличие на антиваксърско говорене в медиите ", добави Безлов.

В България смъртността е доста висока, а със случаите от последните седмици, просто ние надминахме Перу, изясни специалистът.

" За мен една значима стъпка при продължаващия напън в лечебните заведения, би била да има някакво изпитание като в Румъния - пациенти с тежка обстановка да се изнасят към прилежащи страни в Европейски Съюз ", счита Безлов.

Перу излезе предходната седмица преди всичко в света по смъртност на глава от популацията,  откакто броят на смъртните случаи, породени от ковид а,  надвиши 200 000, по данни на Министерството на здравеопазването на тази страна.

Министерството заяви на 23 октомври за 25 нови смъртни случая през предходното денонощие, с което южноамериканската страна мина символичния предел с 200 003 смъртни случая от началото на пандемията през март 2020 година Андската страна с население от 33 милиона души е записала и 2,2 милиона инфекции.

Със своите 6 065 смъртни случая на милион население смъртността от COVID-19 в Перу бе регистрирана като най-високата в света, съгласно резюме на Агенция Франс Прес. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР