За съжаление сме изправени пред пореден случай на насилие. Полицията

...
За съжаление сме изправени пред пореден случай на насилие. Полицията
Коментари Харесай

Побойникът от Русе тормозил непълнолетни от 2020 г, задържат го за 72 часа

„ За страдание сме изправени пред следващ случай на принуждение. Полицията и прокуратурата ще бъдат безкомпромисни към такива произшествия и ще се намесват, когато имат информация ”, съобщи на брифинг комисар Димитър Вачков - шеф на отдел " Охранителна полиция " към ОД на Министерство на вътрешните работи – Русе след случая с нанесен побой и унижения над юноша от града. Непълнолетният причинител е нанесъл побой и над различен собствен връстник, има данни и за трето потърпевшо лице. 

„ На 26 октомври над потърпевшото лице е бил осъществен обир и е било изнудено да се разпореди със свои движимости. Проверката по този случай е почнала неотложно. По време на работата по него потърпевшото лице от грабежа и от изнудването е съобщило, че индивидът, който е направил тези дейности е направил такива дейности и във връзка с доста други хора ”, сподели Вачков.

Причината е бил паричен заем, взет от малолетния хулиган. 

Пострадалото момче е било насила да отиде в заложна къща и да си заложи телефона, взет му е и часовникът. Сумата, взета от заложната къща е била 600 лв..

„ Вчера разбираме, че причинителят на това действие през април т.г. му е нанесъл побой. Проверките по тези случаи са завършили. Има към този момент формирано досъдебно произвеждане. Ще се организира следствие за лека телесна щета, осъществена по хулигански подбуди за случая с видеозаписа от април и за осъществен на 26 октомври обир и изнудване ”, изясни Вачков.

След събирането на доказателства и разпитите на потърпевшите прокуратурата ще повдигне обвиняване и ще бъде арестуван за 72 часа и ще изиска непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.

От прокуратурата обясниха още този случай е извънреден, защото са потърпевши две лица и това не са инцидентни прояви на причинителя. Той има такива още от 2020 година. Нанасял е побой над малолетни, само че държанието му ескалира като причина стават връзки с девойките или условия, които той е  считал за задоволително, с цел да посегне. Лицето има мярка неодобрение от локалната комисия. За осъществените закононарушения той може да получи отнемане от независимост, въпреки че е малолетен, споделиха от прокуратурата.

Извършителят е възпитаник в Спортното учебно заведение в града и практикува гребни спортове. Той живее с майка си и по-малкият си брат. В момента е арестуван. Властите молиха и други хора, пострадали от малолетния да не се опасяват и да подадат сигнали. Ако бъде приет за отговорен - ще му бъде наложено едно общо наказване за всички действия.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР