За съжаление голяма част от хората се чувстват толкова изтощени,

...
За съжаление голяма част от хората се чувстват толкова изтощени,
Коментари Харесай

ТЕСТ: Какво е нивото на вашите енергийни запаси?

За страдание огромна част от хората се усещат толкоз изтощени, че в един миг стопират да обръщат внимание на това какъв брой са изхабени. Направете теста, с цел да разберете какво е равнището на вашите енергийни ресурси!
1. Често ли се чувствате изтощени към 11 часа предиобед?
а) Да

б) Никога

в) Само в случай че не съм се наспал/а

Ако сте показали отговор А , би трябвало да откриете повода за вашата отмалялост. Дори да се чувствате недоспали два часа след пробуждане (състояние, наричано инерция на съня), до 11 часа би трябвало към този момент да сте се разсънили и да се чувствате енергични. Консултирайте се с доктор, в случай че макар качествения сън, се чувствате изтощени и изтощени.
2. Как се чувствате след 20 минути физически извършения?
а) Ентусиазирани и удовлетворени

б) Капнали от отмалялост

в) Толкова съм преуморен/а, че въобще не ми е до физически извършения

Идеалният отговор е А , само че в случай че сте показали Б , може би повода за вашата отмалялост е претрупаната функционалност на надбъбречната жлеза. Ако вашият отговор е В , запомнете, че даже минималните физическите извършения повишават равнището на сила в организма.

 
3. Колко постоянно денем пиете кафе, ядете сладки неща или снаксове?
а) Никога

б) Веднъж на ден, към 15 часа

в) Повече от два пъти на ден

Ако сте показали отговор А , ситуацията е положително. В случай че сте избрали отговор Б , също няма аргументи да се тревожите. Енергията ни спада към 15 часа и множеството от нас протягат ръка към нещо сладко, с цел да се разсънят. Ако сте показали отговор В , би трябвало да потърсите аргументите за вашето положение. Постоянното предпочитание за нещо сладко или за кафе е знак, че сте прекалено, даже обезпокоително изтощени.

 
4. Какво е вашето психическо положение, откакто се разсъните?
а) Нормално, веселя се на деня, който ми следва

б) Чакам с неспокойствие още веднъж да си легна

в) Притеснен/а съм от това, което ми следва

Ако вашият отговор А , това значи, че вашата сила е уравновесена. Отпочинали сте и колкото сте по-ангажирани в работата си, толкоз по-добре се чувствате и имате повече сила. Ако сте дали отговор с Б , евентуално сте физически изтощени и имате потребност от повече сън. В случай че сте се спрели на отговор В , вие се намирате под мощно напрежение и имате потребност от малко време да се успокоите, преди да скочите от леглото.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР