За рязък скок на индекса на предаване на коронавируса и

...
За рязък скок на индекса на предаване на коронавируса и
Коментари Харесай

Гърция очаква пик на новата ковид вълна в средата на август

За внезапен скок на показателя на предаване на ковид и на % позитивни проби, предизвестяват здравните управляващи в Гърция. Експертите чакат нова ковид-вълна още и през август и няколко хиляди нови случая на новозаразени дневно, показва в. " Катимерини "

" Епидемията ще ескалира бързо и внезапно ", предизвести Никос Сипсас, професор по заразни заболявания в Атинския университет, и добави, че пикът на четвъртата вълна може да бъде в средата или края на август. По думите му през август " може да забележим и над 10 000 случая дневно ".

В сряда Гърция заяви за над 2900 нови случая на Коронавирус при единствено към 800 преди седмица.

Учените и властите продължават да предизвикват популацията да се имунизира. Обмисля се и разширение на имунизационната стратегия към деца на възраст над 12 години. 

От на следващия ден в Гърция единствено имунизирани ще може да посещават закритите зали на заведенията. Същото важи и за театри и кина. Собствениците на нощни заведения и нощни питейни заведения вече работят с стеснен брой клиенти даже навън, които също така би трябвало да са седнали и с маски. Пътуващите с фериботи до гръцките острови се позволяват единствено с имунизационни документи или негативни проби.

Междувременно в сряда вечерта в Атина, Солун и други градове се организираха митинги против новите ограничения на държавното управление и против идни наложителни имунизации за здравните служащи и старческите домове. Възможно наложителното слагане на ваксина против коронавируса  да засегне и други категории чиновници от обществения бранш.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР