За Русия взривовете на газопроводите Северен поток и Северен поток

...
За Русия взривовете на газопроводите Северен поток и Северен поток
Коментари Харесай

Русия в ООН: Взривовете на Северен поток са тероризъм

За Русия гърмежите на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 " са акт на интернационален тероризъм, съобщи през вчерашния ден на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя, представен от ТАСС.
" Както мнозина от вас си спомнят, още тогава (през септември предходната година) по принцип беше ясно кой може да стои зад този акт на интернационален тероризъм. За нас случилото се е тъкмо това ", посочи Небензя.

Руският посланик съобщи още, че е значимо отговорните за гърмежите на газопроводите " Северен поток " да понесат отговорност за стореното, с цел да не се стига до епоха на безпорядък.
" Шансът да се стигне до такава епоха е извънредно огромен, в случай че отговорните за детонациите на газопроводите " Северен поток " не бъдат открити и не понесат дължимото наказване ", сподели съветският представител.
Първоначалното разискване на съветския план за резолюция по отношение на гърмежите на газопроводите " Северен поток " демонстрира, че западните страни не са заинтригувани от обективно следствие на детонациите, съобщи Небензя на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Западните страни не демонстрират никакъв блян за съдействие с Русия по случая с гърмежите, сподели още непрекъснатият представител.
" Имаме огромни подозрения по отношение на успеваемостта, прозрачността и безпристрастността на следствията, които се водят понастоящем от редица национални юрисдикции. Не виждаме никакъв блян за съдействие от сътрудниците ", сподели Небензя.
Той означи, че Германия, Дания и Швеция " са пренебрегнали изпратените до тях послания на ръководителя на държавното управление на Руската федерация (Михаил) Мишустин по отношение на присъединяване на представители на способените федерални органи на съветската изпълнителна власт и на " Газпром " в следствието ", а в отговор на " настояванията на генералната прокуратура на Руската федерация, отправени към съответните ведомства, бяха получени отводи ".
Разследването на гърмежите на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 " би трябвало да бъде ускорено, съобщи непрекъснатият представител на Китай в Организация на обединените нации Чжан Цзюн, представен от ТАСС.
Чжан Цзюн сподели това на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, свикано по искане на Русия и отдадено на миналогодишните детонации на двата газопровода.
" Китай поддържа ускоряването на следствието, с цел да бъде открита истината по действен път. Ако не успеем да установим за какво се е случило това и кой стои зад него, ще изпратим неправилен сигнал на тези, които има неприятни планове. Те ще си мислят, че ще им се размине. Разследването би трябвало да е обективно, независимо и професионално ", посочи китайският представител.
Взривовете на газопроводите " Северен поток " се отразиха отрицателно на енергийната сигурност, сподели още Чжан Цзюн.
" Северен поток " е извънредно значим обект на трансграничната енергийна инфраструктура. Взривовете през септември предходната година доведоха до сериозна щета за енергийния пазар и за околната среда. Те доведоха също до недостиг на енергийни запаси за бизнеса и за семействата в Европа ", съобщи непрекъснатият представител.
 
 
22 Фев 202321222 Фев 202334122 Фев 202345222 Фев 202386521 Фев 202391821 Фев 20232144КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани18 Фев 20231129807 Фев 2023152220 Фев 2023293418 Фев 2023973
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР