За ромските квартали на София ще има режим на влизане

...
За ромските квартали на София ще има режим на влизане
Коментари Харесай

Младен Маринов: Село Паничерево остава под блокада, КПП-та и на ромските квартали в София

„ За ромските квартали на София ще има режим на влизане и излизане от тях по модела на пунктовете за регионалните градове “. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов в предаването „ Лице в лице “ по БТВ. Той посочи, че се чака до края на деня да има заповед за това от РЗИ – София.
Под обсада остава и старозагорското село Паничерево. „ Карантината е в действие от 0 часа нощес и към този момент има построени 7 пункта и още два на черни пътища към обитаемото място. Осигурени са 1000 теста за локалното население. Имаме опит от Банско и го прилагаме там. Оперативния щаб взема решение за карантината. Професионалистите, които се занимават с вирусни инфекции, знаят по какъв начин се популяризира “, посочи Младен Маринов. 
78 018 са били общо карантинираните лица от началото на изключителното състояние. В момента 20 480 са под наблюдаване. Те се ревизират по няколко пъти физически от служител на реда, който ги посещава на адрес. „ Съгласно измененията в Закона за изключителното състояние има опция да се употребява надзор през местоположението на мобилното устройство. Това обаче става единствено след позволение от арбитър. Има и такива случаи, само че не е всеобщо. Този прийом се ползва единствено в случаите, когато са нарушени карантините ", добави министърът.
Вътрешният министър разгласи, че декларациите, които се оставят на контролните пунктове на градовете, подлежат на деликатна инспекция. До момента през такава са минали над 9 000 документа „ Декларациите не са проформа “, безапелационен беше той. За пътуването по празниците министърът посочи, че все още важи заповедта, която е издал министърът на опазването на здравето през март. „ 90% от случаите на пътешестване са за отиване на работа, само че това няма да е основателно в празничните дни “, съобщи Младен Маринов. „ В тази обстановка разчитаме на персонална отговорност. Ако не успеем да запазим дисциплината към Великден, ще изгубим това, което сме постигнали до в този момент “, добави още той.
Младен Маринов разяснява и случая с вицепремиера Красимир Каракачанов, който бе сниман да стои на скамейка пред Народния спектакъл макар възбраната за това. „ Самият боен министър изиска да се направи инспекция по случая. Чрез нужните документи от Столична община е открито е, че това място там е парк и евентуално на следващия ден Каракачанов ще получи акт. По закон санкцията е в размер сред 300 и 1 000 лв., посочи той.
„ Волен Сидеров се яви самичък в Столична дирекция на вътрешните работи със своя юрист. В момента е арестуван за 24 часа. Към момента има две обвинявания, само че още се работи по случая “, заяви още Младен Маринов. Той посочи, че той е обвинен поради разпространение на подвеждаща и лъжлива информация. „ Ситуацията е непредвидима и всеки ползва ограничения, които са съобразени със спецификата на страната, с цел да се ограничи пандемията “, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР