За референдум за отделянето на Кърджали като самостоятелна община, настоява

...
За референдум за отделянето на Кърджали като самостоятелна община, настоява
Коментари Харесай

Станислав Балабанов, ИТН: Искаме референдум за отделянето на Кърджали

За референдум за отделянето на Кърджали като независима община, упорства депутатът от " ИТН " Станислав Балабанов.

В Кърджали са управлявали със боязън, за жалост, в последните години и в една такава обстановка на ново държавно управление, на коалиция, която се е изправила против този модел с концепцията да трансформира, няма нищо по-прекрасно един подобен проблем да бъде подложен на референдум, на който хората да излязат и да гласоподават, разяснява той пред Българска национална телевизия.

Балабанов разяснява и проблема с проекта за въвеждане на еврото, като акцентира, че такова съществено решение е разумно да мине през Народното събрание: " Откъде накъде, без да се знае, на мрачно един подобен проект може да се прокара през изпълнителната власт ".

И съобщи: " В момента тече не съдружна среща на политическо равнище, а експертна такава в Министерство на финансите, където всички политически партии от обединението са изпратили специалисти, от наша страна е господин Каримански, с цел да се срещнем какво написа в този проект.

Нямаме го черно на бяло да забележим какво е написано вътре, тъй като последните редакции могат да дойдат от господин Василев, по тази причина е тази експертна среща. И разумният път на един подобен проект е първо през Народното събрание, тогава с решение през изпълнителната власт. "

Станислав Балабанов се спря и на разногласието за присъединяване им в парламентарните комисии, като уточни, че още през март са били наясно, че са ощетени във връзка с местата, само че са запазили естествения съдружен звук в името на това да се сътвори тази коалиция, тя да започва и тези комисии да работят свободно и транспарантно, написа през днешния ден.бг.

" Какво се оказа обаче? Покрай проблема с Българска народна банка и около заложническото сложено място на Министерство на регионалното развитие в тази една обстановка с sms-си бяха неодобрени тези комисии от тези съдружни сътрудници и по тази причина го поставихме въпроса да има кардинално болшинство и равнопоставеност, с цел да можем да работим, не да се излагаме ", съобщи депутатът от " ИТН ".

Коалиционното съглашение е фундаментът на тази коалиция и там всеки е поставил подписа си под съответни цели, обикновено е проблеми, които са отвън съдружното съглашение да пораждат спорове, разясни Балабанов. И акцентира, че в днешната обстановка предварителните избори са най-лошият вид, тъй като това не е държавническо държание, само че всеки има правила, разумно е всеки да ги отстоява.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР