за развитие на дейността на Водоснабдяване и канализация“ ЕООД,Хасково, като

...
за развитие на дейността на Водоснабдяване и канализация“ ЕООД,Хасково, като
Коментари Харесай

Не съгласуваха Бизнес план 2022-2026г. на ВиК-Хасково

за развиване на активността на „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД,Хасково, като ВиК оператор за интервала 2022 – 2026 година, бе прегледан на закрито съвещание в Областната администрация при кворум 88,15 %.
Отсъстваха представители на общините Ивайловград, Маджарово, Минерални бани, Стамболово и Харманли, оповестяват от администрацията.

За съгласуването на проекта гласоподаваха представителите на Държавата и община Симеоновград (37, 31 процента), а останалите представители на общини и общински препоръки гласоподаваха „ Против “ (50,84 процента). Така заради липса на нужното болшинство не се одобри решение за координиране на проекта, прецизират от регионалната администрация на Хасково.

Според заложеното в бизнес проекта цената на водата от 3.52 лева за кубик през 2022 година следва през 2026 година да стане 5.56 лева за кубик. Крайното решение е на ДКЕВР.

Представителите на общините и общинските препоръки акцентираха, като главен проблем неналичието на координация сред тях и фирмата-изпълнител на прединвестиционните изследвания.

Ангажимент да провеждат незабавна среща с компанията поеха регионалният шеф Минко Ангелов и заместникът му Мартин Узунов, с цел да бъдат дискутирани изследванията преди техния финален стадий, допълват от хасковската регионална администрация.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР