За разширяване на политическия и икономически диалог между двете страни

...
За разширяване на политическия и икономически диалог между двете страни
Коментари Харесай

Премиерите на България и Камбоджа обсъдиха перспективите между двете страни

За разширение на политическия и стопански разговор сред двете страни се договориха през днешния ден министър председателите на България и на Кралство Камбоджа Бойко Борисов и Хун Сен. Между двете държавни управления бяха подписани и документи за съдействие във външните работи, стопанската система и културата. По-късно Хун Сен се срещна и с президента Румен Радев.


Камбоджанският министър председател е за пети път у нас, като първите му визити датират още от 70-те години. Почивал е два пъти и в резиденция Евксиноград.

След днешната му аудиенция българският министър председател подчертава върху значимостта от активизиране на бизнес партньорството.
Бойко Борисов, министър-председател на Република България: Нещо доста значимо, за което се договорихме, е да се създаде бързо съглашение за отбрана на вложенията, с цел да може и нашите вложители, които ще отидат в Камбоджа, и търговията, която ще вършим, да бъде предпазена и двете държавни управления да бъдат поръчител.
Над 100 камбоджански студенти са приключили образованието си у нас и в този момент някои от тях са в делегацията на Хун Сен. Затова и сред двамата министър председатели беше контрактувано по 10 камбоджански студенти годишно да получават стипендии у нас
Хун Сен, министър- ръководител на Кралство Камбоджа: Благодаря на премиера Борисов за готовността му да насърчи още веднъж програмата за учебен продан.
Хун Сен предложения Бойко Борисов на публична аудиенция в Камбоджа.

По-късно на среща с президента Румен Радев като изключително перспективни за двете страни бяха откроени партньорствата в производството на храни, фармацията и осведомителните технологии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР