За разлика от кмета на София Йорданка Фандъкова, която вчера

...
За разлика от кмета на София Йорданка Фандъкова, която вчера
Коментари Харесай

Зам.-кметът Тодор Чобанов се размина с Фандъкова за отварянето на градини в София

За разлика от кмета на София Йорданка Фандъкова, която през вчерашния ден изрази подготвеност за отваряне на детските градини в столицата още на 14 декември, зам.-кметът с сектор обучение Тодор Чобанов съобщи, че не е безвредно бързото им отваряне. Активността на Фандъкова се случи ден откакто министър председателят Бойко Борисов разгласи, че на 14 декември може да отворят детските градини, в случай че данните на инфектираните продължат да понижават.

" В София обстановката с пандемията е надалеч от това, което считаме за безвредно за детските градини. Ще създадем особено съвещание, за момента обстановката ни тревожи ", аргументира се Тодор Чобанов пред Българска национална телевизия, уточнявайки че показва персоналното си мнение.

Той твърди още, че заболеваемостта в детските градини е била много висока преди затварянето им.

" Длъжни сме да отчетем опциите за справяне с такава обстановка. Има много заболели хора, в карантина, много напуснаха - най-много възрастни хора, които имат терзания. Сега сходни случаи са доста малко ", сподели още заместник-кметът. Той посочи, че въпреки всичко в случай че детските градини бъдат отворени, че проведено служебното опрощение на отсъствията на децата.

Фандъкова в противоположна посока. " Личното ми мнение е, че детските градини е добре да работят при съблюдаване на всички ограничения, при съблюдаване опцията на родителите, които не желаят да изпратят децата си. Ще изчакаме решението на държавното управление ", сподели тя. Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов също през вчерашния ден удостовери, че е подготвен да разпише заповед за отварянето им, в случай че данните за спад в разпространяването на ковид продължат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР