За разлика от 27 септември, акцията по спасяването Vera Su

...
За разлика от 27 септември, акцията по спасяването Vera Su
Коментари Харесай

Втори опит: Акцията за Vera Su тече доста по-внимателно

За разлика от 27 септември, акцията по спасяването Vera Su в този момент протича много по деликатно и с доста повече техника. Това е обяснимо предвид на неуспеха първия път, а и заради обстоятелството, че корабът към този момент е наводнен. Дейностите на място се реализират от два дни, с вяра да има най-малко още два положително време. За на следващия ден е планувано същинското разтоварване.

Днес бе източена емулсия от вода и разперен карбамид в предната част на кораба. Част от капаците на хамбара бяха отворени, а товарът - огледан. Една част от него е на каша. Той ще бъде разтоварен благодарение на докараните от Италия надуваеми баржи. Тази нощ те ще бъдат дислоцирани в Каварна или Балчик. След като бъде разтоварено количество, ще се преценя има ли потребност съдът от ново подсилване, по какъв начин тъкмо да бъде осъществено и така нататък Възможно е при олекотяване той да промени геометрията си, или пък да нахлуе още вода.   

Съвсем покрай кораба е прикрепена огромна платформа, на която са инсталирани уреди. Спусната е стълба, по която служащи слизат на палубата на Vera Su. На публикуваните фрагменти проличава, че работят умерено. Малък транспортен съд и други уреди са ситуирани в близост. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР