За различните светът по презумпция е негостоприемен. И докато при

...
За различните светът по презумпция е негостоприемен. И докато при
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Моята вечеря с Ерве“ с Питър Динклидж и Джейми Дорнан

За другите светът по хипотеза е негостолюбив. И до момента в който при животните другите (обикновено и по-слаби) биват изяждани, то при хората нещата стоят по различен метод. Привидно, ние никого не се изяждаме, само че вършим нещо по-зловещо - караме другите да не не помнят, че не са като останалите. От което те са като изяждани през целия си живот.

Точно подобен е и френският артист Ерве Вилшез - различен; джудже, което събитията срещат със Саша Джерваси - режисьор и сценарист, който употребява точно това запознанство, с цел да направи кино лентата си " Моята вечеря с Ерве ".

Продукцията на HBO ни връща в Ню Йорк от 1993 година, с цел да ни запознае с Дани Тейт (Джейми Дорнан) - публицист, който (освен че е първообраз на Саша Джерваси) е изпратен в Лос Анджелис по следите на една невероятна история.

Помежду другото, Дани Тейт има задачата да интервюира и най-известното тогава джудже Ерве Вилшез (Питър Динклидж) - залязваща холивудска звезда, станал известен с присъединяване си в сериала " Островът на фантазиите " (1977-1984 г.) и " Мъжът със златния револвер " (1974 г.).

 Снимка 384479

Двамата се срещат в ресторант. Заради по-важната си спогодба по-късно, Дани Тейт бърза да претупа диалога с артиста. В устрема си да задържи вниманието на журналиста, Ерве дава обещание да му опише своята история по метод, по който не го е правил в никакъв случай до момента.

Дани Тейт не прави оценка жеста, тъй като явно в изявлението, което се надява да вземе след броени минути, вижда по-голям журналистически капацитет... Естествено, закъснява и пропуща единствения си късмет.

И тук в кадър още веднъж влиза Ерве. Той намира хотела, в който Дани Тейт е отседнал и го взима с лимузината си за една обиколка през блестящата нощ на Лос Анджелис.

Но пътят им ще мине и през тъмните коридори в живота на най-известното джудже, където спят в очакване демоните на отреклата се от него майка, на любящия татко, който в устрема да избави сина си, му оставя дълбока психическа контузия, както и на лекарите, които му дават живот единствено до 25-ата му година. На дебелоглав, Ерве трансферира тази възраст - два пъти.

 Снимка 384481

За да добие по-реална визия за героя си, Питър Динклидж се е срещал с близки на Ерве Вилшез. И в действителност, не можем да си представим различен артист, който да изиграе по-добре и това джудже. А ролята много се приближава до тази, която Питър Динклидж има, в Game of Thrones, тъй като и Ерве, и Тирион обичат алкохола и дамите.

Признаваме, че в първите 15 минути чакахме Джейми Дорнан да извади белезниците и някой да отнесе най-малко два-три камшика, само че тук героят му е доста по-различен.

И най-после, дано никой не си показва, че " Моята вечеря с Ерве " е просто филм за една вечеря, една житейска история и няколко разгулен залитания. Защото не е.



" Моята вечеря с Ерве " потегля по HBO на 21 октомври
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР