За радост на всички наши слушатели, които навярно вече изнервено

...
За радост на всички наши слушатели, които навярно вече изнервено
Коментари Харесай

Един месец, в който има всичко

За наслада на всички наши слушатели, които вероятно към този момент изнервено се питат какво става с „ насъщните и потайни прокоби “ на театрално-философско-литературната (дез)организация , с голямо блаженство оповестяваме, че довечера (вторник, 6 април, от 21.30 ч.) режисьорката Ани Васева и философът Боян Манчев ще гостуват на Яна Пункина в „ Аларма “.

Поводът е идващият стадий на развиване на , въодушевена от личността и творчеството на именития хореограф и създател-първопророк на „ тъмния танц “ буто (една от най-радикалните форми в региона на театралните изкуства в Япония) Тацуми Хиджиката (1928-1986). След представлението „ Хиджиката и неговият двойник “ отпреди две години и последвалата го „ Тъмна поема “ на Боян Манчев в понеделник (12 април, Деня на космонавтиката и на Червената планета, от 19.30 часа в Дома на киното) се задава премиерата на един нов Хиджиката – .

С този Хиджиката (съвсем естествено – още веднъж с Леонид Йовчев в основната роля) „ Метеор “ се завръща във физическото пространство след цяла една виртуално-издателска година, в която, припомняме, се появиха не една и две значими книги, само че и онлайн представлението „ Един ден, в който има всичко “ – от няколко седмици, налично и за свободно гледане в интернет по самодейност и с благословията на основателите му.

Април за „ Метеор “ включва още завръщане на живите представления на „ Лъвкрафт “ (на 25) и на „ Тотална вреда “ (на 29), както и една по-дълга серия от събития от 21 до 23 в Първо студио на Радио Пловдив . Ето по какъв начин наподобява (почти) всичко това „ на бързи обороти “ (с опит за развенчаване на мрачно-страшно-заплашителното), само че при всички положения – в диалог за по-особения метод на работа по „ Един ден, в който има всичко “, а и за някои специфики на представленията „ Хофман “ и „ Хиджиката “ (вече в множествено число).

очаквайте още. И то освен за Хиджиката. В предаването ще бъде обещано публично изказване и по отношение на ориста на още едно (вече класическо) произведение на „ Метеор “, което Ани Васева (в партньорство с БНР) реши да направи общодостъпно за публиката от 7 април – за безконечни времена.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР