За работа на първа линия в условия на Covid-19 допълнителни

...
За работа на първа линия в условия на Covid-19 допълнителни
Коментари Харесай

Допълнителни Covid пари само за медици с пълен график на първа линия

За работа на първа линия в условия на Covid-19 спомагателни пари ще получават единствено медиците, които са заети на цялостен график и са ангажираните с диагностиката и лекуването. Това разгласи заместник-министърът на опазването на здравето Александър Златанов.

Според него до момента по хиляда лв. в допълнение са получавали и медици с контракти за работа в Covid отделения единствено по няколко часа. По думите му повода е до момента настоящата методика.

Вече е призната нова, която ще разпределя средства единствено за заетите на цялостен график и за ангажираните с диагностика и лекуване на ковид.

Според изчисленията на министерството ще са нужни 135 млн. В тази сума са планувани и наградите при последваща вълна на вируса.

„ Установихме, че не е имало подобен принцип. Общо взето са получавали и хора, които са били със подписан контракт за няколко часа към лечебно заведение, и са били в обсега на приемане на тези 1000 лв. и са били дружно третирани като хора, работещи в Covid отделенията, по 12 часа, на цялостния график през целия месец “, сподели Александър Златанов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР