За профилактичните кампании можете да посетите всеки от самостоятелните филиали

...
За профилактичните кампании можете да посетите всеки от самостоятелните филиали
Коментари Харесай

9 профилактични кампании в лаборатория „ЛИНА” през август

За профилактичните акции можете да посетите всеки от независимите филиали на „ ЛИНА ” в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Ямбол

Профилактичните акции на здравна „ ЛИНА ” не престават и през месец август. Те са общо 9 и включват огромен брой разбори на преференциални цени, ориентирани към разнообразни обществено значими болести. „ ЛИНА ” е първата лаборатория в страната, която вкара този вид месечни акции, които се възприемат доста добре от пациентите.

За проучванията на понижени цени не е нужно авансово записване на час или направление от доктор. Единственото належащо е да посетите най-близкия независим филиал на „ ЛИНА ” в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен или Ямбол. Зад всеки резултати от „ ЛИНА ” стои доктор.

Актуални профилактични акции август 2023



Пълно проучване на кръв на понижена цена от 45.80 лева на 32.00 лева

Това е едно от най-комплексните проучвания, като в него са включени: цялостна кръвна картина с 16 индикатора, както и още: урея; пикочна киселина; общ белтък; албумин; общ холестерол и неговите фракции: HDL-холестерол, LDL-холестерол, VLDL-холестерол; триглицериди; чернодробните ензими: АсАТ, АлАТ, Акционерна фирма и ГГТ, както и калций  и фосфор. Препоръчително е анализите да се правят най-малко един път в годината за следене на общото здравословно положение. Кръвна проба се взема заран на гладно.

Грижа за сърцето на понижена цена от 82.00 лева на 58.00 лева.         

Профилактичната акция включва: LDH, креатинкиназа, креатинкиназа - MB секта, lipoprotein (a), високочувствителен CRP и Troponin T hs. Стойностите на LDH  могат да се покачат при разнообразни клинични положения, включващи миокарден инфаркт, възпалителни процеси от друго естество, някои хематологични болести. Креатинкиназа-МВ е секта на общата креатинкиназа, която се среща най-вече в сърдечния мускул и е относително ранен и сензитивен индикатор за неговата некроза. Troponin T hs е различен, доста ранен и сензитивен индикатор за увреда на сърдечния мускул. Значителното му повишение може да сигнализира за настъпил инфаркт, а леки до умерени покачвания нормално са свързани с дискретни миокардни повреди вследствие на тежка хипертония, исхемична болест на сърцето, миокардити с друга етиология. Lipoprotein (a) е проучване, което е задоволително да се направи един път в живота и разкрива постоянно непредвиден риск от инфаркт или инсулт, дължащ се на високи концентрации на тази мощно атерогенна липидна парченце, които са генетично детерминирани. Високочувствителният C-реактивен протеин  е добре прочут маркер за оценка на риска от развиване на ССЗ и инсулт вследствие на атеросклеротични промени. Всички тези разбори са превъзходен метод да се погрижите за здравето на своето сърце. За тях се взема кръвна проба, като проучването на високочувствителния CRP е желателно да става след цялостно възобновяване след прекарани възпалителни болести.

Пакет щитовидна жлеза на понижена цена от 24.00 лева на 14.00 лева

Той включва хормоните FT4 и TSH, които отразяват функционалността на щитовидната жлеза. Те са едни от най-често назначаваните и е добре пациентите постоянно да наблюдават равнищата им. Изследванията се вършат заран на гладно и преди приема на питиета със наличие на кофеин.

Пакет щитовидна жлеза – уголемен на понижена цена от 50.00 лева на 36.00 лева

Освен FT4 и TSH в него е включен още един хормон -  FT3, както и антитела - Anti – TPO. Пакетът е подобаващ както за скрининг при подозрения за болести на щитовидната жлеза, по този начин и за следене на резултата от лекуване. Отново е целесъобразно проучванията да се вършат заран на гладно и преди приема на питиета със наличие на кофеин.

Витамини и микроелементи по желание: витамин B 12 на понижена цена от 20.00 лева на 16.00 лева.;  витамин D на понижена цена от 25.00 лева на 19.00 лева.; желязо на понижена цена от 4.50 лева на 3.20 лева.;  магнезий  на понижена цена от 4.50 лева на 3.20 лева.; калий, натрий и хлор на понижена цена от 12.00 лева на 8.20 лева

Ако мислите, че страдате от недостиг на някой от тези витамини или микроелементи, най-разумно е първо да ревизирате равнищата им и чак тогава да посегнете към хранителни добавки, които ги съдържат. Прекомерната им приложимост също може да окаже отрицателен резултат върху организма. Препоръчително е проучванията да се вършат заран на гладно и най-малко две седмици същите витамини (с изключение на витамин D)  да не са одобрявани под формата на лекарства или хранителни добавки.

Андрогенни хормони  на понижени цени от 31.00 лева на 26.00 лева

Това са DHEA-S и тестостерон, които е добре да се изследват при редица положения – от проблеми с фертилитета до нараснало окосмяване при дамите. Определянето на тестостерон е добре да става заран до 11 ч., когато равнищата му са най-високи. За дами DHEA/S проучването е добре да се направи 1 седмица преди или 1 седмица след менструалния цикъл.

Приемът на стероидни хормони, някои лекарства както и добавки, съдържащи DHEA/S, могат да повлияят резултата.

Изследвания за яйчников запас на понижена цена от 74.00 лева   на 52.00 лева

Най-подходящите хормони, които демонстрират яйчниковия запас при дамата, са: LH, FSH и антимюлеров хормон ( AMH). LH и  FSH е целесъобразно да се изследват от 3-ти до 5-и ден от менструалния цикъл.

Антимюлеровият хормон е най-хубавият биохимичен маркер за функционалността на яйчниците, защото се секретира от дребните растящи фоликули като по този метод отразява и запаса на яйчниците от тях. АМН може да бъде измерен когато и да е от менструалния цикъл и демонстрира минимални междуциклична вариабилност.

Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи лекарства или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

 

Туморен маркер по желание от: CEA.; total PSA ; free PSA; CA 125; CA - 15-3; CA -19 -9;  AFP – всеки на понижена самостоятелна цена от 18.00 лева на 13.00 лева

CEA (карцино-ембрионален антиген) се употребява при диагностиката на редица тумори, преди всичко на рака на дебелото черво и ректума.

Total PSA (простатспецифичен антиген) е единственият туморен маркер, който е приет и се употребява като скринингов маркер за рак на простатната жлеза.

Free PSA – свободен  простатспецифичен антиген - в композиция с Total PSA подкрепя диференциалната диагностика на злокачествени от доброкачествени формирания на простатната жлеза, когато стойностите на общия простатспецифичен антиген са в така наречен „ сива зона “ - от 4,0 – 10,0 ng/ml. Самостоятелното му проучване, както и проучването му при естествени равнища на Total PSA, няма диагностично значение.

CA 125 е маркер за диагностика и надзор на лекуването на рак на яйчника.

CA 15-3 е маркер за надзор на лекуването на рак на млечните жлези и при следене за рецидиви на болестта при в началото високи равнища на маркера.

CA 19-9 е раков антиген, който се покачва при съвсем всички пациенти с тумори на стомашно-чревния тракт - рак на панкреаса, дебело черво, злобен мехур.

AFP (Алфа фетопротеин) маркерът се употребява при диагностика на първоначални тумори на черния дроб, също по този начин при разкриване на метастази от други карциноми в черния дроб.

Профилактичната акция с проучвания на туморни маркери е ориентирана най-вече към пациенти, които имат открито онкологично заболяване и подлежат на постоянно следене. Повечето от тези маркери са характерни за съответен орган, само че също по този начин е допустимо да се покачат и при съществуване на туморен развой с друга локализация, както и доста от тях могат да се покачат неспецифично при процеси, които не са с туморен генезис, най-често възпалителни промени на съответния орган. Затова е добре резултатите от тези проучвания да бъдат съветвани с доктор и интерпретирани съгласно съответното положение на пациента и в композиция с други лабораторни или образни проучвания.

Гастро панел на понижена цена от 212.00 лева на 128.00 лева

Той сплотява следните проучвания: хеликобактер пилори IgG, гастрин, pepsinogen I, pepsinogen II, PG I/ PG II. Изследването е кръвно, а посредством изброените биомаркери може да се направи оценка на положението на лигавицата във всички отдели на стомаха.

Кога е подобаващ?

Ако имате киселини, гастроезофагеален рефлукс, отичане на корема, гадене, повръщане, тежест или болежка в стомаха преди или след нахранване, това проучване е уместно за вас и може да откри дали организмът е бил изложен на зараза с Helicobacter pylori, дали това е довело до гастрит, дали той е атрофичен и в коя част на стомаха са локализирани измененията. Тази скринингова стратегия е доста полезна  за ранна диагностика на главните преканцерозни болести на стомаха – Хеликобактер пилори зараза и атрофичен гастрит. Този профилактичен пакет разрешава да се насочат към инвазивното ендоскопско проучване гастроскопия единствено тези пациенти, при които това е строго належащо. Извършва се на гладно като някои медикаменти, които повлияват стомашната секреция на солна киселина,  могат да повлияят резултатите от теста.

Гастро панелът е индиректен способ за оценка на положението на стомашната лигавица и не може изцяло да размени „ златния стандарт “ в диагностиката на стомашните болести – гастроскопията.

За профилактичните акции можете да посетите всеки от независимите филиали на „ ЛИНА ” в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Ямбол.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР