За приоритетите пред бъдещия кабинет и преговорите по съставяне на

...
За приоритетите пред бъдещия кабинет и преговорите по съставяне на
Коментари Харесай

Балабанов: Ще става все по-трудно

За целите пред бъдещия кабинет и договарянията по сформиране на постоянно държавно управление с втория мандат Tribune.bg беседва с народния представител от Има Такъв Народ Станислав Балабанов.

Г-н Балабанов, кои са дилемите, които би трябвало да се свършат от едно постоянно държавно управление?

На първо място, наложително бюджет. На второ място - да се извърви пътя към тази правосъдна промяна най-сетне, тъй като това, което следим в прокуратурата, демонстрира, че в годините не е имало разделяне на управляващите. Напротив, имало е доста тясна колаборация сред изпълнителната и законодателната власт. Така излиза по записи и думи. Друг е въпросът, за какво в този момент излезе основният прокурор да приказва, а три години чакахме действителни дейности, само че той мълчеше. На трето място е Планът за възобновяване и резистентност. Има в действителност значими неща, които би трябвало да се случат, само че като виждам кои са в държавното управление, се възнамерявам. Затова по всички тези цели има подточки, които ние от Има Такъв Народ ще следим.

Например?!

Давам образец с КПКОНПИ - в случай че те ще одобряват законодателство и ще реформират КПКОНПИ по закона на " Продължаваме промяната " /ПП/, ние ще бъдем брутална съпротива, тъй като желаеме регулаторът да се реформира в интерес на обществото, а не да се трансформира в бухалка в интерес на Политическа партия. От такива неща сме застрашени. Така че, ще реагираме като съпротива. Иначе, в случай че има обща политика и смислени законопроекти, Има Такъв Народ ще ги поддържа.

Колко ще издържи тази коалиция съгласно Вас?

Такива отвратителни колаборации не устоят дълго време. Зависи от търпението на българските жители. Подлъгаха се Политическа партия. Борисов ловко им " намаза ските ", казано на елементарен език. Политическа партия в желанието си за власт се подлъгаха и предадоха гласоподавателите си.

Влизат в игра, която не умеят?

Първо, не я умеят, а второ - ще излязат от нея губещи и ще бъдат заличени. И не на последно място, когато има нови избори, те ще са още по-опасни за България, тъй като резултатите от всичко досега ще облагодетелстват по-опасни политически планове. Въобще нещата не са добре сега, само че такива партии са пратени в Народното събрание. Ние от Има Такъв Народ ще се опитаме оптимално да реализираме нужния надзор, за който приказвах. Така българските жители ще знаят каква е истината и ще бъдат осведомени навреме за това, което се случва в Народното събрание.

Казват, че еврозоната и Шенген ще са по-реалистични цели за нас, в случай че има постоянно държавно управление?!

Добре, дайте да забележим, тъй като на думи доста неща сякаш са действителни, а на процедура зависят от политическите дейности. С подобен недостиг еврозоната е мъчно постижима в идната година .

А Шенген?!


Мигрантският поток, положението на границата ни, " взривеният " основен прокурор - на всички тези неща в Европейски Съюз гледат с съмнение. Надявам се, все пак, че в случай че има някаква воля да се реализиран тези цели, да се върви. Иначе, и тези ще паднат. Тогава ще забележим ще се върви ли на избори, по какъв начин ще наподобява страната. Ще става все по-трудно!

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР