За пръв път чрез най-новата инициатива на Атлантическия клуб България

...
За пръв път чрез най-новата инициатива на Атлантическия клуб България
Коментари Харесай

Деца ще разговарят с Международната космическа станция



За пръв път посредством най-новата самодейност на Атлантическия клуб България ще се подреди измежду пионерите в Европа.

Деца от България и Европа  ще получат късмет да зададат въпрос към екипажа на Експедиция 65 посредством Международната галактическа станция . В регламента на състезанието има и неразрешени тематики, с които всеки участник би трябвало да се запознае.

На 26-ти юли сред 17 и19 часа ще може да се проведат диалозите с Meждународната галактическа станция.

Могат да вземат участие всички деца на възраст сред 6 и 19 - години, като запишат видео на британски език (до 20 сек), с неповторими въпроси към астронавтите на борда по отношение на - проучването на Космоса и стратегиите Артемис, Луна, Марс, Венера и STEM като насочна точка към мечтаното професионално странствуване, както и по други галактически тематики. Крайният период за изпращането на въпросите е 2 юли.
„ Това е една изключителна опция на децата да погледнат към звездите, към хората, които работят на галактическите станции и да зададат своите неповторими въпроси свързани с Космоса и Вселената “, на сподели в „ Хоризонт до обед “ доцент Милена Георгиева от Института по молекулярна биология към Българска академия на науките.

 ЕПА/ БГНЕС

" Това е 101 –та просветителна самодейност на НАСА и ние посредством Космическата асоциация можем да го осигурим на българските деца “, разясни доцент Георгиева.

" Сред неразрешените въпроси са обвързваните с пандемията, извънземни същества, вяра и политика. Но всички изпратили своите въпроси ще получат от нас поощтрителни награди - като изявления в нашите журнали, тъй като ще бъдат определени единствено част от въпросите ", разясни още доцент Георгиева от Българска академия на науките.

На МКС се организират се организират разнообразни научни опити като смисъла на микрогравитацията върху стареенето, заболяванията, за опазването на околната среда, създаване на технолии за зелена сила, сподели още микробиологът.

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР