За повишен интерес към ваксиниране срещу Covid-19 съобщават от Регионалната

...
За повишен интерес към ваксиниране срещу Covid-19 съобщават от Регионалната
Коментари Харесай

Повишен интерес към ваксиниране срещу Covid-19 в Силистра

За нараснал интерес към имунизиране против Covid-19 оповестяват от Регионалната здравна ревизия в Силистра.

Само през вчерашния ден през имунизационните пунктове са минали 422 души.

Основното желание е било към имунизацията на " Янсен ". Поради привършване на количествата се е наложила незабавна доставка от складовете в София.

Днес към този момент се раздават ваксини на краткотрайните имунизационни пунктове и на общопрактикуващите лекари, заяви шефът на РЗИ - Силистра доктор Теодора Начева.

Разполагат с задоволителни количества от Пфайзер, Модерна и Янсен и всички искащи могат да се възползват от съществуването им, разяснява още доктор Начева.

Осигурени са часове за свободен достъп в съботния и неделния ден в кабинета в РЗИ. Всеки ден работят и кабинетите в лечебните заведения в Силистра, Дулово и Тутракан, и в ДКЦ – Силистра /бившата Градска поликлиника/.

Според доктор Теодора Начева няма потребност да се усилва броят на пунктовете за имунизация, на този стадий.

" Тези пунктове се обслужват от медицински лица, които имат и друга съществена работа. Същите лекари и медицински сестри, които вземат участие, имат и други графици и в болничното заведение, и в кабинетите ".

Изказано бе мнение, че персоналните лекари също следват да поемат за имунизация своите искащи пациенти, при обстановка на нараснал интерес.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР