За повишаването на апетита помагат различни аромати. Някои аромати имат

...
За повишаването на апетита помагат различни аромати. Някои аромати имат
Коментари Харесай

Апетитните аромати, които ни карат да огладнеем

За повишението на апетита оказват помощ разнообразни аромати. Някои аромати имат свойството да потискат апетита, а други – да го възбуждат. Те ни карат да огладняваме бързо.

Ароматът на портокал работи на организма по този начин, че човек се усеща гладен, щом го усети. Етеричното масло на портокали се намира в кората му.

Затова, в случай че желаете да повишите вашия вкус или апетита на ваш непосредствен, задоволително е да обелите един портокал и да сложите кората му в кухнята.

 Бергамот

През зимата е добре да сложите кората върху радиатора – по този начин ароматът на етеричното масло ще се популяризира из цялата къща.

Ароматът на бергамот, който се отличава с лека горчива нотка, се предлага при понижаване на апетита. Той подтиква храносмилателната система. Ароматът на бергамот може да провокира вълчи вкус, щом човек вдъхне това самобитно благоухание.

Ароматът на мандарини от епохи се е употребявал от източните лечители за проблеми, свързани с неналичието на вкус. Както и в портокала, в мандарината етеричното масло се намира в кората.

 Етерично масло

Обелете една две мандарини и оставете ароматът им да се популяризира из целия ви дом. Можете да изстискате малко сок от кората, като я стиснете – това ще способства за по-лесното разпространяване на аромата из помещението.

Няколко капки етерично масло от мандарина, които са капнати в арома-лампа, елементарно ще възбудят апетита даже на човек, който преди малко се е нахранил.

Можете постоянно да употребявате аромата на мандарините и на портокала, а също по този начин и на бергамота, без да се притеснявате, че това може да се отрази на здравето ви.

Единственото, което ще се получи като резултат, е че ще усещате вълчи вкус, щом вдъхнете от свежите ухания с тези свойства.

Можете да се възползвате от свойствата на тези аромати и като употребявате ароматизатор с уместно благоухание. Познаването на свойствата на тези аромати е потребно както за хората, които имат проблеми поради липса на вкус, по този начин и за хората, които считат да съблюдават диета.

Те би трябвало да знаят, че избрани аромати ще се отразят пагубно на желанието им да отслабнат и да се преценяват с това.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР