За повишаване на енергийната ефективност на сградния фонд и обществената

...
За повишаване на енергийната ефективност на сградния фонд и обществената
Коментари Харесай

Зам.-министър Аспарухов: Над 2400 жилища ще бъдат обновени по програмата за развитие на регионите

За повишение на енергийната успеваемост на сградния фонд и публичната инфраструктура се плануват малко над 293 млн. лева по целите „ Интегрирано градско развиване “ и „ Интегрирано териториално развиване на районите “ на новата Програма за развиване на районите 2021 - 2027 година Над 263 млн. лева са средствата за чист градски превоз, велосипедна инфраструктура и инфраструктура за различни горива. Това заяви заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Стефан Аспарухов при откриването на Sustainability Forum Sofia. До 2030 година вследствие на реализирането единствено на програмата за развиване на районите се чака възстановяване на енергийните характерности на над 2400 жилища, посочи зам.-министърът.

„ С общи старания, придържайки се към „ зеленото мислене “, следвайки и прилагайки модерните технологии и практики, можем да създадем устойчива среда, отговаряща на европейските достижения. Стремим се да бъдем отворени и да споделяме оптимално с всички заинтригувани страни, тъй като това е пътят към устойчивостта “, разяснява Аспарухов.

Министерство на регионалното развитие работи и за стратиране на Програмата за енергийна успеваемост в сграден фонд, която се финансира по Плана за възобновяване и резистентност.

Заместник-министър Аспарухов обърна внимание на смисъла на меките ограничения, които спомагат процесите на дигитализацията. Той насочи зов към общините да бъдат дейни във връзка с общите устройствени проекти, тъй като скоро би трябвало да се създаде единна осведомителна система, ГИС-базиран портал, който да стъпи върху настоящи общи устройствени проекти.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР