За повечето от нас времето тече в една посока, но

...
За повечето от нас времето тече в една посока, но
Коментари Харесай

Група физици са създали времева примка с помощта на квантова телепортация

За множеството от нас времето тече в една посока, само че това не важи за теоретичните физици. Те могат да основат модел, който имитира противоположния поток на времето, което е невероятно в действителния свят. Експеримент, извършен от екип учени от Кеймбридж, сподели, че настоящият противоположен поток на времето може да даде отговори на проблеми, недостъпни за стандартната физика. В резултат на това те са съумели да трансформират първичните параметри на опита откакто те към този момент са били заложени.

Екип от физици под управлението на Дейвид Арвидсон-Шукур от Университета в Кеймбридж организира опит, при който входното положение се трансформира, до момента в който се моделира противоположния цикъл на времето. В резултат на това те са съумели да трансформират началните параметри, откакто те към този момент са били заложени. Въпреки че времевата примка е чисто хипотетично събитие, тя може да бъде симулирана благодарение на квантови схеми за телепортация, основани от заплетени частици, за решение на математически задания.

„ Представете си, че желаете да изпратите подарък на някого – би трябвало да го изпратите на първия ден, тъй че да стигне до него на третия ден “, изяснява Арвидсон-Шукур. -„ Въпреки това получавате листата с стремежи от получателя едвам на втория ден. При нормалния бизнес сюжет не можете да разберете авансово какво желае като подарък и да го купите. Сега си представете, че можете да измененията пратката, която сте изпратили на първия ден, в листата със стремежи подарък. Нашият модел употребява манипулиране на квантовото усложнение, с цел да покаже по какъв начин предварителните дейности могат да бъдат изменени със задна дата, с цел да се реализира мечтаният резултат “.

Квантовата телепортация разрешава, като се трансформират свойствата на една от двойка заплетени частици, тези промени незабавно да се следят върху другата парченце. В този случай учените са употребявали телепортацията, с цел да трансферират информация не в пространството, а във времето, споделя Science Alert.

Първо, физиците заплитат две частици. Манипулирайки едната от частиците, те постигнали това, че предишното положение на другата се трансформирало. В резултат на това се трансформира и първичният резултат от опита.

Учените не настояват, че времевата примка съществува в действителността. Квантовата доктрина разрешава тези цикли да бъдат моделирани единствено за заплетени квантови частици.

Изчисленията демонстрират, че времевата примка може да се употребява сполучливо единствено в 25% от случаите. Не е доста, само че физиците считат, че това значи, че моделът може да бъде тестван в действителен опит.

Този опит следва да бъде изработен, като се заплетат огромен брой фотони и се употребява симулация на пътешестване във времето, с цел да се трансформират положенията им, откакто бъдат изпратени в специфична камера с филтър, който ще пропуща единствено фотони с обновена информация. Откриването на тези фотони в камерата ще значи, че симулацията е сработила.

„ Нашата разработка не е машина на времето, а по-скоро надълбоко прозрение в основите на квантовата механика. Тези симулации няма да ви разрешат да се върнете обратно във времето и да измененията предишното, само че ще ви дадат опция да създадете по-добро на следващия ден, като през днешния ден отстраните вчерашните проблеми “, споделя Арвидсон-Шукур.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР