За повечето жени лятото е синоним на хубаво слънчево време,

...
За повечето жени лятото е синоним на хубаво слънчево време,
Коментари Харесай

Здрави и секси крака през лятото – мисията е възможна

За множеството дами лятото е синоним на хубаво слънчево време, нови рокли, високи токчета, проекти за пътешествия и плаж. Но има и такива, за които сезонът е същинско тестване, защото още в първите топли дни, стартират да се оплакват от отмалялост и тежест в краката. Жегите въздействат съществено на хората, които страдат от разширени вени. Топлината оказва в допълнение натоварване върху стените на съдовете – венозният кръвопоток се затруднява, образува се застой на кръвта, който може да усили така и така неприятните чувства за тежест и подуване на краката.

Това визира главно дамите, които страдат от хронична венозна болест два пъти по-често от мъжете. Причината се крие в особеностите на женския организъм и измененията, които настъпват по време на бременността, раждането и вероятните хормонални промени. Освен това доста от дамите прекарват на работа дълги часове на крайник, постоянно носят и обувки на висок ток. Отделно от времето, прекарано в офиса, вечер са ангажирани с типична женска работа – гладене, почистване, подготвяне на храна, миене на чинии. И за край краят на деня завършва с неприятни болки в краката, тежест и подуване. И в случай че множеството дамите съумяват да одобряват обстоятелството, че вечер краката неизбежно ги болят, то те не могат да се примирят с спомагателните и неприятни екстри – забележимите козметични недостатъци, които се появяват под формата на звездички и паякообразни вени. Лятото няма по какъв начин да скриеш това, изключително в случай че искаш да облечеш къса рокля или панталонки.

 f iStock

Козметичен недостатък или освен това?

Разширените вени в действителност не са само нежелателен козметичен недостатък. Според лекарите това е единствено върхът на айсберга и е сигнал за надалеч по-сериозни проблеми. Вследствие на хроничната венозна болест могат да се развият рискови затруднения, като да вземем за пример образуването на тромбози и язви. През лятото признаците се усилват и в случай че чувствате краката си отекли, подути, имате тежест и болежка, не подценявайте положението си, а се консултирайте с доктор експерт. Ако лекуването бъде подхванато в точния момент, още при появята на първите признаци, могат да се реализиран в действителност положителни резултати.

Враг на вените са и обичаните на всички дами високи токчета. Аксесоар, който дамите употребяват към този момент над 5 века. Когато обаче носим обувки на ток, вените работят на своя лимит, натоварването върху тях се разпределя неравномерно, а съдовете изпитват сериозен напън. По този метод се нарушава потокът на кръвта, образува се застой и се развива инфектиране. Често дамите, които са почитателки на токчетата, стартират да усещат първите неприятни признаци вечер – подуване, болежка, зачервявания и тежест в краката. За страдание, доста от тях не обръщат внимание на тези първи сигнали, които изпраща тялото. В идващия стадий по кожата към този момент стартират да се виждат паякообразни вени, звездички и изпъкнали вени.

 f iStock

Полезни препоръки

За да облекчите признаците на отмалялост и тежест, експертите поучават през лятото да обливате краката с хладка вода, да взимате контрастни душове, да избягвате да стоите на директна слънчева топлота. За да се справите с отоците и неприятните чувства, спазвайте прецизен режим – пийте повече течности, контролирайте тежестта си. Ако сте имали тежък ден на работа, вечер наложително почивайте и слагайте краката си нависоко. Можете да облекчите неприятните чувства – отмалялост и тежест в краката с постоянни леки извършения и спорт. Бъдете дейни в двигателно отношение – правете утринна гимнастика, разхождайте се, ходете на йога или пилатес, плувайте. Сериозните физически натоварвания във фитнеса, упражненията с тежести и ареобиката са противопоказни за вените. Ако нямате време за визити в спортната зала, можете да опитате следните потребни извършения вкъщи – вървене на пети, изправяне на палци, пристъпване на пети и палци, периодично повтаряне на прибиране и разтваряне на стъпалата, разказване на кръгове с краката в легнало състояние, вид ножица. Добре е да правите всяко от придвижванията с повторения по 10-15 пъти.

 f iStock

Високите токчета – зложелател или другар?

За да се предпазите от появяването на разширени вени, лекарите поучават също да избирате комфортни обувки. Не купувайте такива, които още с първото мерене са ви тесни, надявайки се те да се разширят. Между палеца и върха на обувката би трябвало да има най-малко 1 см разстояние. Сводът на обувката също би трябвало да ви е комфортен. За предпочитане са моделите с връзки или каишки, защото можете да регулирате ширината.. Оптималната височина на тока е от 3 до 5 см. Моделите с височина сред 7 и 10 см обувайте единствено при специфични мотиви. Избягвайте обувките с твърди подметки и тези, направени от изкуствена кожа.

 k venite.bg

Повече информация можете да откриете ТУК и ТУК
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР