За последните три месеца, които съвпадат с активния летен сезон,

...
За последните три месеца, които съвпадат с активния летен сезон,
Коментари Харесай

Продължават проверките на такситата по морето през лятото

За последните три месеца, които съответстват с дейния летен сезон, в Бургас са тествани 149 таксита и са формирани 9 акта, сподели изпълнителният шеф на Автомобилната администрация Бойко Рановски.

По време на инспекциите са открити таксиметрови коли, които не са минали годишен механически обзор, водачи, които нямат уверение за психическа валидност и уверение за лидер на лек таксиметров автомобил.

Във Варна, сподели Бойко Рановски, тестваните таксита са над 400, а формираните актове – 15:

" Тук нарушаванията са главно изчакване на спирки на Градския превоз, тук-там, необозначени за стоянки на таксиметрови коли. Имаме случаи на открит таксиметров автомобил, в който не е сложена информация за цените. Водачи правят таксиметров транспорт без годно удостоверение за ръководство във Варна. Имаме два случая на таксиметрови коли, които нямат позволение за осъществяване на таксиметров транспорт. В тези два случая сме наложили насилствена мярка - прекъсване от придвижване на колите ".

Към Изпълнителната организация " Автомобилна администрация " са постъпили и недоволства на пасажери.

" Основно са за неиздаване на касови бележки. Според пътуващите - цена, по-висока, в сравнение с е трябвало. В множеството случаи ги ревизираме дружно с сътрудниците от Национална агенция за приходите ".

За БНР от Автомоблина администрация прецизираха, че ревизират и камионите, пренасящи житни култури, защото в доста случаите те се претрупват, което крие риск произшествия на пътя.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР