За последните 10 г. няма промяна в статистиката за застраховане

...
За последните 10 г. няма промяна в статистиката за застраховане
Коментари Харесай

Нисък интерес за застраховка на имоти за 10 г. отчитат застрахователите

За последните 10 година няма смяна в статистиката за обезпечаване на жилища, сподели пред Българска национална телевизия Константин Велев , ръководител на Асоциацията на българските застрахователи.

При колите хората застраховат с приоритет - освен " Гражданска отговорност " , само че и " Автокаско ", не по този начин е при недвижимите парцели - къщи, жилища, стана ясно от думите му.
 Още колички и лопати търсят в наводнените села
Още колички и лопати търсят в наводнените села

На едни места възвръщат електричеството, на други места още изпомпват вода

Според Велев 6 - 7% от парцелите на физически лица се застраховат, което е извънредно невисок %, имайки поради, че огромна част от хората живеят в лични жилища. Би трябвало ползата да е по-голям, счита застрахователят.

Според него същинската причина за ниския интерес към жилищното обезпечаване главно е в стандарта на живот, в множеството случаи хората си споделят " Няма да се случи на мен ".

Велев обясни, че има и евтини разновидности за имуществено обезпечаване, само че и по-оптимални разновидности. Най-общо казано потеглят от цени от порядъка на 25 - 35 лева на година . Ако пазарната оценка на парцела е 100 000 евро да вземем за пример, цената на застраховката би била към 400 лева годишно , сподели още Костадин Велев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР