За поредна година във Варна ще се проведе „Алея на

...
За поредна година във Варна ще се проведе „Алея на
Коментари Харесай

Във Варна се открива Алея на книгата

За поредна година във Варна ще се организира „ Алея на книгата “ от 27-ми юли до 5-ти август, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна. Щандовете, в които близо 60 български издателства и книгоразпространители ще показват хиляди книжни заглавия ще бъдат ситуирани по традиция в пространството от „ Севастопол “ до Фестивалния и конгресен център.

Те ще работят всеки ден от 10.00 до 22.00 часа. И тази година е планувана богата съпътстваща културна стратегия. Част от гостите тази година ще бъдат Ангел Ангелов, Васил Панайотов, Веселина Минкова, Марин Урумов, Наталия Бояджиева, Никола Гигов, Петя Александрова, Росен Николов, Теменужка Роянова, Христина Янева – Хедра. Ще гостуват още Георги Господинов, Ангелина Александрова и Лилия Йовнова.
В програмата попадат и събития, отдадени и на най-младата читателска публика, като специфичен акцент е представянето на литературния сборник „ Докосване до Касталия “, в който са поместени определени литературни произведения на десетки деца и младежи от Варна, на възраст от 8 до 25 години. Достъпът до всички събития в Културната стратегия на „ Алея на книгата “ е свободен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР