За поредна година ПП „Републиканци за България“ категорично заявиха позицията

...
За поредна година ПП „Републиканци за България“ категорично заявиха позицията
Коментари Харесай

Републиканци за България срещу провеждането на Луковмарш

За поредна година Политическа партия „ Републиканци за България “ изрично обявиха позицията си, че събитие от рода на Луковмарш не трябва да се организира в столицата на България.

За прекъсването на Луковмарш се приканва неведнъж през последните години, само че макар всички опити да не бъде извършен, реализирането му е реалност, пишат от партията до медиите.

И тази година, макар декларациите на леви и десни политически обединения и изразеното мнение от страна на някои институции, измежду които и Министерство на външните работи, уредниците ще преминат по софийските улици.
В демократична страна като нашата, не е неприемливо да се организират събития, които целят да привлекат неонацисти и екстремисти от цяла Европа.

Отправянето на послания на ненавист са в прорез с характера на народа ни. Многократно в годините сме се потвърдили като смели, човечни и толерантни.

Луковмарш съставлява факелно шествие, обикалящо улиците на София, идеализиращо Христо Луков, противоречива персона в българската история. Генерал Луков намерено подкрепял „ Закона за отбрана на нацията”, който лишава евреите по това време от цивилен права – закон в несъгласие на Търновската конституция.

Организаторите на Луковмарш, както през днешния ден по този начин и през годините обратно декларират, че организират събитието от национализъм, до момента в който обикалят с непознати флагове и униформи улиците на София.

Подобни събития не трябва да се организират в 21-ви век и то в европейска столица като нашата, оповестиха още от " Републиканци за България ".

Поглеждайки към предишното ни не би трябвало да забравяме, че България е страната, която избавя 50 000 евреи.

Републиканци за България остро осъжда идеализирането на прояви и персони, свързани с този интервал от историята ни и изрично показва позиция, че Луковмарш би трябвало неотложно да бъде спрян!
Нека да не забравяме, че живеем в либерален свят и би трябвало да сме поредни и да отстояваме евроатлантическите полезности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР