За поредна година политическа партия Земеделски народен съюз почете паметта

...
За поредна година политическа партия Земеделски народен съюз почете паметта
Коментари Харесай

ЗНС почете Никола Петков

За поредна година политическа партия " Земеделски национален съюз " уважи паметта на земеделския водач Никола Петков.

Това оповестиха от пресцентъра на партията.

На паметника на Петков в градинката пред столичния храм " Свети Седмочисленици " бяха поднесени венци и цветя.

" Никола Петков беше лидер на най-голямата парламентарна съпротива в Източна Европа по време на комунистическите режими. Той е пожертвал живота си за свободата и независимостта на България. Това е изключителна персона с висок морал. Политик и лидер на всички земеделци, който е ярък образец по какъв начин и в днешно време би трябвало да работят политиците. Именно заради тези аргументи всяка година ние от " Земеделски национален съюз " му отдаваме респект. Никола Петков е първият герой за народна власт. ", съобщи след панахидата Румен Йончев, ръководител на Политическа партия " Земеделски национален съюз "

На панихидата участваха с изключение на ръководителят на Политическа партия " Земеделски национален съюз " - Румен Йончев, организационния секретар на партията и симпатизанти на бележития аграрни лидер.

През 1947 година Никола Петков е наказан на гибел посредством обесване поради съпротивата си против налагането на комунистическия режим. Тази година се навършват 70 години от убийството на земеделския лидер и водач на Обединената съпротива във Великото национално заседание (1946-1947 г.).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР