За поредна година Община Варна ще подкрепи кампанията Да изчистим

...
За поредна година Община Варна ще подкрепи кампанията Да изчистим
Коментари Харесай

Варна се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“ на 14-ти септември

За поредна година Община Варна ще поддържа акцията „ Да почистим България дружно “, която ще се организира на 14-ти септември. Желателно е отпадъците да бъдат събирани разделно, както следва: в черните чували – смесени битови боклуци, в жълтите чували – хартиени, пластмасови и железни опаковки, а в зелените – боклуци от стъклени опаковки. Черните чували би трябвало да се слагат в контейнерите за битов боклук, а цветните - в и до съдовете за разделно събиране на боклуци от опаковки. Подробни инструкции за местата, които са включени в акцията за разчистване, и за помощни материали (ръкавици и чували), може да бъде получена на място в администрациите по региони и обитаеми места.

В рамките на самодейността е основана организация за кампанийно разделно събиране на едрогабаритните боклуци, формирани от ремонтната активност на семействата. В тази връзка във всички региони са избрани места, на които на 14-ти и 15-ти септември жителите безплатно ще имат опция да предават едрогабаритни боклуци, в количества до 2 м3, както следва:

· р-н „ Одесос “, пл. „ Лаврентий “;

· р-н „ Одесос “, ул. „ Братя Миладинови “ с ул. „ Оборище “ против №124;

· р-н „ Одесос “, ул. „ Граф Игнатиев “ зад Морска администрация;

· р-н „ Приморски “, ул. „ Роза “, необятен паркинг зад бл. 20;

· р-н „ Приморски “, кв. „ Чайка “, паркинг пред бл. 51;

· р-н „ Младост, ж.к. „ Трошево “, паркинга пред бл. 28;

· р-н „ Младост “, ж.к. „ Възраждане III “, паркинга до бл. 68;

· р-н. „ Вл. Варненчик “, паркинг против бл. 408, вх. 15;

· р-н. „ Вл. Варненчик “, паркинг южно от бл. 207;

· р-н. „ Аспарухово “, ул. „ Кирил и Методий “ до Бункера;

· р-н „ Аспарухово “, кв. „ Галата “, ул. „ Боровец “ до детската площадка

Не е позволено слагането до кофите за боклук на излязло от приложимост електрическо и електронно съоръжение (печки, климатици, хладилници и др). Същото може да бъде предадено безплатно на оползотворяваща организация, с която Община Варна има подписан контракт, посредством подаване на поръчка на тел.: 080014100, като след включване в графика отпадъка ще бъде взет от вкъщи на жителите. Забранено е и да се изхвърлят строителни боклуци – този тип боклук наложително е належащо да се съобщи на лицензирана компания.

В рамките на акцията регион „ Младост “ провежда съревнование „ Есенно разчистване “, като за най-активните жители са готови специфични и поощрителни награди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР