За поредна година хотелиерите по Черноморието са изправени пред трудната

...
За поредна година хотелиерите по Черноморието са изправени пред трудната
Коментари Харесай

Украинци и македонци ще ни обслужват по морето

За поредна година хотелиерите по Черноморието са изправени пред сложната задача да намерят фрагменти с опит в туризма, които да подсигуряват качествено обслужване на почиващите. Глад за опитни чиновници има за всички позиции в хотели и заведения за хранене. Затова още веднъж ще внасят фрагменти от Украйна, само че тази година и от Македония, съобщи Нова телевизия.

Хотелиери описват, че множеството претенденти се интересували само от размера на заплатата. Миналото лято в множеството обекти по Южното Черноморие възнагражденията скочиха с към 20%.

В същото време в много хотели са намерили метод да задържат дългогодишните си чиновници, като през зимата им заплащат заплати или ги наемат като общи служащи. Добрите готвачи са най-търсени, заплатите им стигат и до 2000 лв., камериерки могат да получат към 600 лв., админи, спасители на басейни - до 800. Въпреки това, претенденти от България няма.

Сроковете за престояване на непознатите служащи обаче затруднява хотелиерите. Те считат още, че би трябвало да се облекчи режимът за работа на малолетни, както е в други европейски страни.

Свободните позиции огромна част от заетите в сектора ще опитат да запълнят след извършените трудови тържища при започване на април. Така обаче се чака да се подбере неквалифициран личен състав.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР