За поредна година Дядо Коледа потегли от жилището си в

...
За поредна година Дядо Коледа потегли от жилището си в
Коментари Харесай

Дядо Коледа потегли от Лапландия

За поредна година Дядо Коледа потегли от жилището си в градчето Рованиеми в най-северната финландска област Лапландия, с цел да разнесе дарове на децата по света, съобщи Ройтерс. Той бе изпратен с музикални осъществявания и танци от неговите помощници, които му пожелаха шанс в невъобразимо дългото странствуване, което му следва в околните часове, оповестява Българска телеграфна агенция.
Цели фамилии се бяха събрали в мразовитата нощ при минус 22 градуса в Рованиеми, където е формалният дом на Дядо Коледа покрай полярния кръг. Добрият дъртак се обърна с малко одобрение към присъстващите, като на собствен ред им пожела мирна и щастлива Коледа, след което се качи на шейната, теглена от елени и натоварена с купища дарове, които той би трябвало да разнесе по света в коледната нощ.
" Надявам се, че миналата година бе добра за вас. Разбира се, по света станаха и доста неща, които би трябвало да са разнообразни, - сподели старецът на британски. - Нека се надяваме, че Коледа ще донесе един къс миг на мира, в който светът и хората в него ще си отдъхнат за малко, събирайки се със фамилиите и приятелите си. "
Както всяка година, и тази шейната на Дядо Коледа ще бъде проследена от Северноамериканското военновъздушно-космическо командване. Американските въоръжени сили успокоиха малчуганите, че НОРАД ще ги държи в течение по кое време ще си получат подаръците в коледната нощ. Това ще стане с помощта на стотици доброволци във военновъздушната база " Питърсън " в щата Колорадо.
НОРАД ще наблюдава пътя на Дядо Коледа за 63-и път. Традицията датира от 1955 година, когато вестник разгласява реклама с телефонен номер на Добрия дъртак. Номерът обаче се оказал на Континенталното военновъздушно командване, предшественика на НОРАД. Въпреки грешката, военните отговаряли на драго сърце на питанията на децата къде се намира Дядо Коледа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР