За пореден път служителите от звено "Съдебна охрана" във Варна

...
За пореден път служителите от звено "Съдебна охрана" във Варна
Коментари Харесай

Служители от звено Съдебна охрана отново излязоха на протест във Варна

За следващ път чиновниците от звено "Съдебна защита " във Варна излязоха на митинг с искане заплтите им да бъдат изравнени с тези на сътрудниците им в Министерство на вътрешните работи, които работят в същия бранш. Те бяха подкрепени от надзирателите във Варненския затвор, които също готвят митинг след няколко дни.
Вчера пред правосъдната палата във Варна се събраха огромна част от чиновниците, които всекидневно обезпечават естественото протичане на правосъдните процеси в региона. Те обявиха, че се усещат недооценени и демотивирани, тъй като след 7 месеца на митинги, не виждат воля за смяна от страна на ръководещите.

Златан Богоев, Сдружение "Синдикат защита " разяснява: " Досега всеки споделя, да разбираме проблемите, само че ние не желаеме схващане, желаеме решения. Министър Горанов е предложил още 5 % или равнене със характерните условия на труд с тези на сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, което нас безусловно не ни удовлетворява. Няма по какъв начин да се съгласим с някакви трохи, които ни се сервират. "

От синдиката обявиха, че желаят да работят при идентични условия и същите заплати, каквито получават сътрудниците им в бранш " Охрана " на Министерство на вътрешните работи. Те припомниха, че стартовата заплата е единствено с 20 лева по-висока от минималната за страната. Това е един от проблемите за приключването на фрагменти и неналичието на младежи в редиците им, което пък прави работата на правосъдните охранители доста сложна. Протестите ще продължат, до момента в който настояванията на чиновниците не бъдат чути.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР